Így vélekedik Bölöni a magyar kapitányról


Az erdélyi szakember az Európa-bajnokság esélyeiről is beszélt-

"Azért nem hiszem, hogy az Eb esélyesei közé tartozna a magyar csapat" - újabb vélemények Marco Rossi Eb-résztvevő válogatottjáról. Társportálunk, az NB1.hu Nyilasi Tiborral és Bölöni Lászlóval beszélt. 

Az ezüstcipős Nyilasi Tibor szerint nem kell szabad túl sokat beszélni a 2-2-re végződött bolgár-magyar Eb-selejtezőről, a legfontosabb, hogy sikerült elérni az Eb-részvételt érő döntetlent.

„Erről nem kell sokat beszélni, a cél szentesítette az eszközt. Fölösleges olyan értelemben elemezni a mérkőzést, hogy egy cél volt, amelyet teljesítettek a srácok, némi szerencsével. Le a kalappal! Remélhetőleg minél hamarabb kiegyenesedünk a sérülések és egyéb okok miatt. Akik nem játszottak, hiányoztak nagyon. Tényleg nagy az öröm, nagy a boldogság, a következő fél évet pedig az Eb-felkészülésre kell kihasználni” – mondta az NB1.hu-nak Nyilasi, aki 1978-ban és 1982-ben is vb-n szerepelt a válogatottal, edzőként pedig 1992-ben bajnoki címet nyert a Ferencvárossal.

Társportálunk, az NB1.hu elérte Bölöni Lászlót (fotó) is, aki a Csányi-érában is volt már közel ahhoz, hogy magyar kapitány legyen, erre azonban nem került sor.

„Nagyon örülök annak, hogy a csapat így szerepelt, és simán továbbjutott. A csütörtöki mérkőzésen érezni lehetett, hogy nagy feszültség van bennük, emiatt egyenlíthetett, majd szerezhetett vezetést az ellenfél. De a lényeg az, hogy sikerült tartani a minőséget, még ha most kissé szolidabb is volt a magyar csapat. Kitűnő munkát végez Rossi kapitány, gratulálok neki."

Bölöni Lászlót megkérdeztük, mit jelenthet az Eb-n, hogy Angliának, Németországnak és Szerbiának is méltó ellenfele tudott lenni a magyar válogatott? „Azért nem hiszem, hogy az Eb esélyesei közé tartozna a magyar, azért vannak még csapatok, amelyek előtte járnak” – reagált a szakember.

A magyar válogatott vasárnap 16 órakor Montenegró ellen zárja a sorozatot a Puskás Arénában, és már egy döntetlennel bebiztosítja csoportelsőséget.
 
fotó: moselle.tv

A rovat legfrissebb hírei