Egykori játékosának góljával hátrányba került, két góllal mégis nyert a Sepsi a székely csapatok meccsén


Székelyföld két legjobb csapata mérte össze tudását Sepsiszentgyörgyön.

A válogatottak Európa-bajnoki selejtezői miatt szünetelő bajnokság nyújtotta lehetőséget kihasználva szombat délben összecsapott egymással Székelyföld két legjobb labdarúgó-csapata: az élvonalbeli Sepsi OSK és a második osztályban szereplő FK Csíkszereda.

A felkészülési mérkőzés helyszíne a Sepsi Aréna volt Sepsiszentgyörgyön, a belépés pedig díjtalanul történt. A vendég piros-feketék szerezték meg a vezetést, de végül a hazai piros-fehérek 3:1-re nyertek.

A válogatottak elfoglaltságai a két csapat meccskeretén is nyomott hagytak, hiszen ezen okok miatt a Sepsiből hiányzott Marius Stefanescu, Isnik Alimi, Vitalie Damascan és Denis Renta, a Csíkszereda együtteséből pedig Gergely Botond és Alexandru Ureche. Ott volt viszont élvonalban vitézkedő hazai együttes kezdőjében Niczuly Roland, valamint a két egykori magyar válogatott játékos, Kecskés Ákos és Varga Roland.

Egy bal oldalról történt betörés után azonban a 27. percben némi meglepetésre Csiszer Balázs a Csíkszeredának szerezte meg a vezetést. A 24 éves jobb oldali védő egykori csapata hálóját vette be, hiszen 2019 és 2022 között 26 meccsen lépett pályára a Sepsiben.

Varga Roli még a szünet előtt egyenlített (41.), a második félidőben pedig már gólokban is megmutatkozott az osztálykülönbség: Pavol Safranko az 54. percben büntetőből szerzett vezetést a Sepsinek, majd a 65. percben Mihai Balasa tette biztossá az élvonalbeli klub győzelmét, kihasználva Becze Mátyás hibáját: a 18 éves kapus kiejtette a labdát.

Felkészülési mérkőzés
Sepsi OSK – FK Csikszereda 3–1 (
1–1)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna
Gólszerzők: Varga (41.), Safranko (54., büntetőből), Bălaşa (65.), illetve Csiszér Balázs (27.)
Sepsi OSK: Niczuly Roland- Denis Ciobotariu, Branislav Ninaj, Kecskés Ákos, Bogdan Otelița, Ion Gheorghe, Adnan Aganovic, Sherif Kallaku, Gabriel Debeljuh, Varga Roland, Pavol Safranko
Csereként még pályára lépett: Dinu Moldovan, Florin Matei, Mihai Bălaşa, Mario Rondon, Darius Oroian, Francisco Santos, Kocsis Norbert
Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
FK Csíkszereda: Karácsony Márk (Becze Máthé Mátyás, 46.) – Bloj Erwin, Berkeczi Csongor (Szőke Lénárd, 80.), Apro Claudiu (Veres Szilárd, 19.), Csiszer Balázs (Kárándi Botond, 80.), Pintér Bence (Balogh Szilárd, 80.), Nagy János (Bakos Ervin, 60.), Babati Benjamin (Makrai Gábor, 60.), Nistor Ákos (Soufiane Jebari, 60.), Magyari Szilárd (Ronai Robert, 70.), Jelena Richárd (László Norbert, 80.)
Vezetőedző: Ilyés Róbert

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei