Karaktert mutatott a Sportklub


Háromgólos hátrányból húzták be a székely rangadót.

Két hét szünet után a jégkorong Erste Ligában is jégre léptek a székelyföldi csapatok, méghozzá egymás ellen. A korábbi meccseken a zászló a címvédő Gyergyói HK-nak állt, hiszen elsőra, Csíkszeredában, 6–3-as, míg hazai pályán 7–1-es győzelmet arattak a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Azóta sok víz lefolyt az Olton, ami a Sporktlubot illeti. Játékosok jöttek-mentek és közben érkezett a kispadra a Vaclav Novak-Kevin Constantine páros.

A kapuban pedig bemutatkozott, csíki oldalon, az új igazolás O´Connor. A Vákár Jajos műjégpálya lelátói csöpögésig megteltek –szép számmal érkeztek vendégdrukkerek is – és igazi rangadó hangulat volt.

Rögtön az első percben előbb Reisz, majd ugyanazon akcióból Péter hagyott ki egy-egy ordító ziccert. Majd jött a hideg zuhany. A második percbe lépve másodpercek alatt a GYHK nemhogy megszerezte a vezetést, de két gólt szerzett. Előbb Fejes lövésénél volt bizonytalan O´Connor és a kipattanót Sylvestre vágta fel, majd 26 másodperc múlva Dalhuisen vaktában ellőtt korongját nézte el a kapus. A lehető legrosszabb bemutatkozás a vasak között.

A Sportklub lassan-lassan rendezte a sorait, ám míg a kék-fehérek kihagytak egy fórt, addig a GYHK élt a hasonló lehetőséggel és egy szépen kijátszott akció végén Orbán lőtte ki a rövid felsőt.
A hazai válasz ezúttal gyors volt. A következő akcióban már a Sportklub játszhatott előnyben és egy kipattanót Brown értékesített. A gól meghozta a kedvet a hazai csapatnak, amely a hajrában, Gecse góljával, feljött mínusz egyre.

A második harmad pedig a lehető legjobban indult hazai szempontból. 40 másodperc elteltével Levin szerzett korongot a támadó harmadban, majd keresztpasszát Milan vágta fel könyörtelenül.

A 23. percben kényszerű kapuscsere következett a GYHK-nál. Nem tudni miért Rinnet Demeter váltotta. A Sportklub rohamozott, valósággal felborította a pályát és a gólok sem maradtak el. Egy újabb Levin passzból Milan duplázta meg az előnyt, hogy a 33. percben Rutkowski, emberelőnyben eleresztett kékvonalas lövésénél maradjon tehetetlen Demeter. A harmad hajráában O´Connor hatalmas bravúrja kellett, hogy maradjon a kettő közte.

A záró felvonás egyenlő erők küzdelmét hozta. A GYHK jött előre és a Sportklub a kezére is játszott, hiszen zsinórban három hátrányt kellett kivédekezzenek. Sikerrel. A hazai csapat remekül kezelte a kétgólos előnyt és a GYHK nem igazán tudott helyzetbe kerülni. Az i-re a pontot Levin tette fel a 60. percben, amikor üres kapus találata lezárta a meccset.

A Sportklub nagyon összeszedett játékot mutatott és nem utolsósorban igazi karaktert mutatott, hiszen háromgólos hátrányból visszajönni a címvédő ellen, nem midennapi bravúr. Ráadásul 9 pontos mérkőzés volt, hiszen az Erste Liga mellett a román bajnokságba, valamint a Román Kupába is beleszámított.

Erste Liga, eredmények
Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK 6–3 (2–3, 3–0, 1–0)
Gól:
Brown (14.), Gecse (18.), Milan (21., 29.), Rutkowski (33.), Levin (60.), illetve Sylvestre (2.), Dalhuisen (2.), Orbán (14.).

A nap további eredményei
Debreceni DEAC – Újpest 5–2 (1–0, 2–1, 2–1).
DVTK Jegesmedvék – FEHA19 2–3 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1) – sz.u.
Dunaújvárosi Acélbikák – BJAHC 0–4 (0–3, 0–1, 0–0).

Fotó: ersteliga.hu
 

A rovat legfrissebb hírei