Fegyelmi eljárás a Csíkszeredai Sportklub ellen


Nem tetszett Kevin Constantin hivatalos személyként való nevezése.

 Van utóélete a Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK székelyföldi rangadónak. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára ugyanis eljárást kezdeményezett a csíkszeredai csapat ellen hivatalos személy jogosulatlan szereplésének gyanúja miatt.

Mint ismert a Csíkszeredai Sportklub bár papíron a cseh Vaclav Novak irányítja, valójában harmadik hete az a Kevin Constantine készíti fel, aki korábban volt a magyar válogatott, valamint a Hydro Fehérvár AV19 trénere, ám az idén nyáron egyoldalúan kilépett a szerződéséből, családi okokra hivatkozva, és a tengeren túlra igazolt egy WHL-es csapathoz. Ott viszont meghatározatlan időre eltiltották, nem megfelelő viselkedés miatt.
 
Korábban már jeleztük, hogy a MJSZ rossz szemmel nézi Constantine alkalmazását és a Sportklub – GYHK meccs után hivatalos eljárást is indít, miután a tréner a kispadon foglalt helyet. A bírói lapon, mint hivatalos személy volt feltüntetve, de a kék-fehéreket végig ő irányította a kispadról.
 
Az alábbiakban közöljük a MJSZ álláspontját:
 
A november 19-i Sport Club Csíkszereda-Gyergyói HK Erste Liga-mérkőzésre a hazai csapat hivatalos személyként nevezte Kevin Constantine-t, akit az észak-amerikai Western Hockey League-ben határozatlan időre felfüggesztették. Az MJSZ versenyszabályzata szerint nem jelölhető hivatalos személyként hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy, erről a szövetség előzőleg értesítette a sportszervezetet. 

Az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke megvizsgálta a rendelkezésre álló információkat, és fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el. 

A sportszervezet megkapta az eljárásról szóló értesítést. Az eljárás jelenleg adatgyűjtési szakaszban van. A Fegyelmi Bizottság megvizsgálja a rendelkezésre álló bizonyítékokat, meghallgatja a sportszervezet álláspontját is, majd meghozza döntését.
 
– áll a közleményben.
 
A szereplők eddigi álláspontja szerint igencsak kucifántos jogi hercehurca fogja kezdetét venni. 
 
Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook / Pál Zoltán
 

 

A rovat legfrissebb hírei