Székesfehérváron is nyert a Sportklub


Meghatározó második harmad.

 Dunaújváros után a szomszédvárba utazott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, vagyis Székesfehérvárra, ahol a FEHA19 volt az ellenfél. A két csapat első mérkőzésén még a fehérvári fiatalok nyertek, most visszavágtak a kék-fehérek.

 
Az újvárosi meccshez képest Adorján állt a vasak közé, míg Szkacskov a negyedik sor csatáraként lett nevezve.
 
A Csíkszereda meccskezdésén nem látszott a csütörtöki, dunaújvárosi mérkőzés fáradtsága, azonnal támadólag léptek fel és már az elején emberfórba kerültek. Zezelj csücsült a büntetőpadon, de hamarosan Milan szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot. A fehérváriak lelkesen, sok mozgással védekeztek emberhátrányban, majd a csíkiak is megtették ugyanezt, várni kellett az első gólra. Az erdélyiek védekezése öt az ötben is rendben volt, csak nehezen jutott be a támadóharmadba a FEHA, akkor is csak elvétve veszélyeztették Adorján Attila kapuját. A 8. percben Reisz Áron indult meg, jó volt a passz is, Márkus Levente bravúrral hárított. A játékrész derekán megvillant a házigazda is: Németh Zalán lekorcsolyázta őrzőjét, fonákját Adorján védte. A 15. percben Sofron István ült ki a büntetőpadra a jól ismert csarnokban, nem tudta kihasználni a fórt a Bogdanov-csapat. A hátralevő időben inkább a védekező játék került előtérbe, a kapuk nem forogtak veszélyben. A hajrában aztán Péter Balázs szerezhetett volna vezetést övéinek, Márkus Levente erre is átért.
 
A középső felvonásban gyorsan megszületett az első találat. A 22. percben Strazdins kapott remek korongot, az átvétellel máris előnybe került, végül góllal fejezte be a szólót (1-0). Azonnal feljebb kapcsoltak a székelyek, öt az ötben is felálltak, Márkus Levente állta a sarat. A 25. minutumban már nem volt pardon: Levin beszáguldott a harmadba, középre húzott, lőtt, a kipattanót Sofron István tette a helyére (1-1). A válogatott csatár második meccsén megszerezte első gólját az idei szezonban. Támadásban maradtak a látogatók, kapuvasig jutottak. Fölényük emberelőnyt kamatozott, a remekül játszó Levin pedig a Rutkowskitól kapott keresztpassz után közelebb lopta magát, majd kipúpozta a hálót (1-2). Bő egy perccel később jött az újabb találat: Becze Tihamér is bevette a hazai kaput (1-3). A gyors fehérvári gólra hárommal válaszolt a Sportklub. A harmad második fele már kiegyenlített játékot hozott, csökkent a nyomás a hazai kapun. A Ferencvárostól kölcsönbe a FEHA-hoz érkező Seregély Máté is igyekezett, de látszott, idő kell még, mire összeszokik az új társakkal. Újabb gól nem esett, 1-3-mal ért véget az a játékrész.
 
A záró harmad, akárcsak a középső, gyors fehérvári góllal indult. A saját alapvonala mögött veszített korongot a Csíkszereda, Strazdins pedig közelről betalált, nyílttá téve az összecsapást (2-3). Láday Tamás durva szabálytalansága következett Nádor Kristóffal szemben, akit ápolni kellett, a vétkes tettéért 5 perc plusz véglegest kapott. A FEHA, mintha csak überelni akarta volna ellenfele hibáját, teljesen ártalmatlan szituációban odaajándékozta a korongot Péter Balázsnak, aki köszönte szépen és emberhátrányban visszaállította a kétgólos differenciát (2-4). A fór hátralevő részében nem tudtak közelebb zárkózni a hazaiak. Igyekeztek a Bogdanov-fiúk, de két szabálytalanság megpecsételte a sorsukat. Ráadásul a második székely fórban Levin Welsh-sel is lövetett egy gólt, amivel végleg eldőlt az összecsapás (2-5). Nem adták fel Ambrusék, gyorsan jött a válasz: a hazaiak legjobbja, Strazdins gyönyörű passzát Fekete Alex váltotta gólra (3-5). A végére is maradtak izgalmak, két szeredait kiszórtak a játékvezetők, lekorcsolyázott Márkus is, 6 a 3 ellen támadtak a fehérváriak, gólt viszont nem tudtak szerezni. A Csíkszereda két napon belül a második magyarországi meccsét is megnyerte és villámléptekkel halad előre a tabellán.
 
Eredmény
FEHA19 – Csíkszeredai Sportklub 3-5 (0-0, 1-3, 2-2)
Gól: Strazdins (22., 42.), Fekete (57.), illetve Sofron (25.), Levin (28.), Becze (30.), Péter B. (44.), Welsh (56.).
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei