Kőkemény rangadót húzott be a GYHK


Remekelt a fiatal hálóőr élete első Erste Liga meccsén.

 Az Újpest ellen elszenvedett vereséget követően a Gyergyói HK a tabellaszomszéd BJAHC otthonában igyekezett talpra állni. Nehéznek ígérkezett hiszen Dalhuisen négy, míg DiDiomete kétmeccses eltiltást kapott. Előbbi Coattat ütötte ki és küldte kórházba, míg utóbbi Szabó Dánielt. Coatta idénye véget ért és könnyen meglehet, hogy a pályafutása is, hiszen annyira súlyos arc- és orrcsonttörést, illetve idegsérüléseket szenvedett szemtájékon, hogy a maradandó károsodás lehetősége is fennáll. Szabó pedig legalább négy hétre nem áll rendelkezésre agyrázkódás miatt.

 
A BJAHC – GYHK rangadó ilyen előzményekkel indult. 
 
A kapukban Farkas Roland és a második Erste Liga-találkozóján jégre lépő Mag Dávid-Örs kezdtek. Az első öt perc csendesen csordogált, egy-egy lövés mindkét oldalon, de ekkor még nem alakult ki igazi helyzet. Egészen a 6. percig, ekkor Vincze Gergő lőtt a kapu elől, Farkas volt résen. Két perccel később Karppinent látták szabálytalannak a játékvezetők, magas bot miatt ült ki négy percre a finn légiós – nagy lehetőség a vendégek előtt. Vincze Péter korongszerzéséből Sylvestre találta magát ziccerben, megint Farkas védett. Majd Sylvestre újra veszélyeztetett – jobbról leadott kísérlete Farkasról elcsorgott a kapu mellett. Kihúzta a BJAHC. A 13. percben érkezett meg a hazai vezető gól: Viikilä kapu előtti keresztpasszát elsőre blokkolták, viszont második kísérlete bepattant Mag kapujába (0-1). A 16. percben Viikila lövését hárította Mag, az ismétlésből Schlekmann a kapuvasat zörgette meg. Vincze Gergő megmozdulása után érkezett az első vendég kiállítás. Egy kisebb bunyó is kialakult a gyergyói kispad előtt, aminek következtében, hosszas tanácskozás után Galohát kettő, Mesikamment négy percre büntették a játékvezetők. Beszorult a Gyergyó, sorra jöttek a helyzetek, és két másodperccel a harmad vége előtt Vorobjov passzából Ilja Culigin talált utat a kapuba (0-2).
 
Viikilä-vassal indult a második játékrész, a Gyergyó viszont góllal válaszolt: a támadó harmadban nyert fontos bulit a címvédő, amiből építve Sylvestre verte Farkast közelről (1-2). A 25. percben Karppinen éles keresztpasszából Nagy Krisztián tüzelt Magba. A 29. percben megint Nagy volt főszerepben – létszámfölényben vezette a BJAHC ellentámadását, de lövését könnyen fogta Mag. A magyar válogatott támadó még oda is ütött a kapusnak, két perc lett a jutalma. Hiába az előny, nem találta a kaput a Gyergyói HK. A 33. percben elcserélte magát a vendég gárda, Silló töltötte le a büntetést. Nem tudtak nyomást gyakorolni Pozsgaiék. Később Sándor-Székely forgott ügyesen kapura, Farkastól bravúr kellett. A 38. percben Sylvestre senkitől nem zavartatva fonákkal húzott kapu fölé. Egy perccel később már egyenlített az Erste Liga-címvédő: Sylvestre kapu mögül érkező lekészítését kis szerencsével Bodó továbbította a hálóba (2-2). Két gólos hazai vezetés az első harmadban, vendég egyenlítés a második játékrészben, döntetlennel vonultak szünetre a
csapatok.
 
Az utolsó felvonás első percében Schlekmann mehetett egy az egyben Magra, aki újabb fontos bravúrt mutatott be. A 44. percben Vincze Péter adta el kényes helyen a korongot amiből Galoha higgadtan találta meg Culigint a kapu előtt, aki nem hibázott – újra BJAHC-vezetés (2-3). Molnár ziccerben növelhette volna az előnyt, Mag védett. A 48. percben Szigeti buktatta Ságit, újabb kiállítás, de nem született gól. Tetszetős vendég játék után Bodó közeli kísérletét hárította csodás mozdulattal Farkas – közel volt az egyenlítés. Az utolsó öt percre fordulva többször is beszorult kapuja elé a hazai csapat, de Farkasék állták a sarat. Az 56. percben elképesztő kavarodásban, a gólvonal előtt táncolt a korong másodpercekig, már Farkas is verve volt, de valahogy kipiszkálták Sándor-Székelyék elől. A játék késleltetése miatt kapott két percet a BJAHC, nagy lehetőség nyílt a Gyergyói HK előtt. A kiállítás utolsó másodperceiben Tóth Gergely testén csorgott végig a korong, a legszemfülesebbnek pedig Jalonen bizonyult, egyből lőtt Farkas kapujába (3-3). Hosszabbítás következett, ahol Fejes Nándor szökött meg egyedül és szépen verte Farkast, így a Gyergyó 4-3-ra győzött.
 
Eredmény
BJAHC – Gyergyói HK 3-4 (2-0, 0-2, 1-1, 0-1) – h.u.
Gól: Viikila (13.), Culigin (20., 44.), illetve Sylvestre (22.), Bodó (39.), Jalonen (59.), Fejes (63.).
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei