Életben maradt feljutási remények


Fontos három pont.

 Nagyon kellett a három pont az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapatának a közvetlen rivális Slatina ellen, ahhoz hogy legyen még esély a felsőházi rájátszásra.

Ilyés Róbert tanítványainak pedig sikerült és öt fordulóval az alapszakasz vége előtt három pont a hátránya a biztos rájátszást érő hatodik Steauától. Igaz az FK a 13. helyen áll.
 
Télies időben, kevés érdeklődő előtt indult útjára a labda Csíkszeredában. Az FK igyekezett hamar fölénybe kerülni és ez  leginkább a labdabirtoklásban mutatkozott meg eleinte, majd érkeztek a gólhelyzetek is. Először Ronai Robert remek ballábas lövését jegyezhettük fel a 21. percben, Velcu fogta a próbálkozást a bal alsó saroknál. Fél óra elteltével a csíkiak megszerezték a vezetést. A több jó megoldást is bemutató Ronai bal oldali beadására Jelena érkezett mintaszerűen és helyezett a kapu bal oldalába (1–0).
 
A félidő hajrájában a vendégek is eljutottak Gyenge Szilárd kapujának előterében, ám igazán veszélyes lehetőséget nem tudtak kidolgozni. Egygólos vezetéssel vonultak szünetre a felek.
 
Paprikásan kezdődött a második játékrész, többször is villant a sárga lap. Továbbra is az FK birtokolta többet a labdát, ám a Slatina is jelezte, hogy nem szeretne pont nélkül távozni. A 74. percben szögletet követően mégis az FK volt ismét közelebb a gólszerzéshez, Csürös egymás után kétszer is jó fejessel próbálkozott. A vége előtt négy perccel Gyenge Szilárd hárított nagyot egy vendégfejesnél. Egy egység elteltével Makrai lábában maradt a második hazai gól. A hosszabbítás pillanataiban Pintér Bence kitűnő szabadrúgással veszélyeztetett, a bal saroknál nagyot mentett a vendégek kapusa. 
 
Ez a momentum jelentette az utolsó eseményt idénre hazai pályán a Liga 2-ben. Ilyés Róbert együttese december 1-én, Bodzavásáron búcsúztatja az őszi szezont.
 
Liga 2, alapszakasz, 14. forduló
FK Csíkszereda – CSM Slatina 1–0 (1–0)
Gólszerző: Jelena Richárd (32.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei