Szenzációs kolozsvári győzelem 0:2-ről fordítva Bukarestben Videóval


Az „egyetemisták” megmentették az erdélyi csapatok becsületét – és a városi rivális második helyét.

Nyolc nyeretlen mérkőzés után sikerült ismét három pontot szereznie egy erdélyi csapatnak a román labdarúgó SzuperLigában, miután a 17. forduló hétfő esti záró találkozóján a Kolozsvári Universitatea két gólos hátrányból felállva 3:2 arányban legyőzte a bajnoki címre hajó Rapidot, ráadásul Bukarestben.

A találkozó igazán különleges volt Ioan Ovidiu Sabau számára, az erdélyiek szakvezetője ugyanis játékosként 4-4 szezont töltött mindkét egyesületnél, és edzőként is dolgozott már mindkettő alkalmazásában. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Rapid volt, amely augusztus 13-a óta nem kapott ki, győzelmével ráadásul megelőzhette volna a Kolozsvári CFR-t és felléphetett volna a tabella második fokára.

Ennek megfelelően is kezdődött a találkozó, szűk fél óra után pedig már két góllal vezettek a bukarestiek! A 14. percben Jayson Papeau húzódott a bal oldali oldalvonaltól középre, 20 méteres lövése megpattant egy védőn és a kővé dermedt Plamen Iliev mellett a hálóban kötött ki (1:0). Alig tíz perccel később egy jobb oldali akció végén Alexandru Ionita közelről meglőtte csapata második gólját (2:0) és eldőlni látszott a három pont sorsa.

De az Universitatea nem szeppent meg, Ianis Stoica és Daniel Popa vezetésével pedig fordítani tudott. A 40. percben Stoica lövését Horatiu Moldovan védte bravúrral, a labda Dorinel Oancea elé került, aki önzetlenül tálalt Popa elé, a csatárnak pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia (2:1)

Alig kezdődött el a második félidő és máris egyenlített az U! Ezúttal is Stoica lőtt remekül, a labda a kapufát találta el, majd Alexandru Chipciu elé pattant, a veterán játékos pedig okosan lőtt a kapuba (2:2). A Rapid megbénult, a szurkolók megdöbbentek, főleg, amikor a 72. percben Kevin Doukoure remek indítása után Popa és Stoica egyedül vezethette a labdát Moldovanra. Popa önzetlen volt, Stoica pedig megérdemelte a gólt a meccsen nyújtott teljesítménye után (2:3).

Akár nagyobb arányú is lehetett volna a Kolozsvár győzelme, de négy perccel később Chipciu a kapufát találta el.

Tizenegy forduló után szenvedett ismét vereséget a Rapid, míg az Universitatea két döntetlen és egy vereség után tudott ismét nyerni. A Rapid elszalasztotta annak lehetőségét, hogy megelőzze a CFR-t, így 30 pontjával maradt a tabella 3. fokán a 37 pontos FCSB és a 32 pontos kolozsváriak mögött. A 25 pontos Hermannstadt az 5., a 23 pontos Universitatea a 7., a 20 pontos Sepsi a 10., a 19 pontos Aradi UTA pedig a 13. helyről várja a folytatást.

fotó: https://www.facebook.com/FCUCluj

A rovat legfrissebb hírei