Egy pontot ért a csíkiak miskolci vendégjátéka


Kétgólos előnyt engedtek ki a kezükből.

Két győzelem és egy vereség volt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának mérlege a DVTK Jegesmedvék elleni, újabb magyarországi túrájának kiszállásán, találkozó előtt.

A kék-fehérek meccsről meccsre javultak játékban és ezt bizonyították az elért eredmények, így a kék-fehér szurkolók joggal bíztak abban, hogy egy jó lezárása lehet a túrának a DVTK elleni találkozó.

Tisztelte egymást a két ellenfél, sokáig inkább a mezőnyjáték dominált komolyabb gólhelyzet nélkül. Hazai oldalon azért egyszer elszaladt Lövei, O’Connor védett mamuttal, míg vendégoldalról inkább a légiósok veszélyeztettek. Negyedórához közeledve megszerezte a vezetést a Sportklub: Reisz simán megnyerte a bulit a támadóban, Szkacskov a hátratett pakkot kapásból bezúdította, videójátékokban szoktak ilyen gólokat lőni (0-1). Alig két percig élt azonban a vendégfór, a 17. minutumban Lövei húzta meg a kontrát a jobboson, tette is át keresztbe a másik oldalon a védők elé beszáguldó Barrownak, aki nagy sprintje után magabiztosan mattolta az egyedül hagyott O’Connort (1-1). Egy perccel a szünet előtt még egy óriási hazai bomba a vasról vágódott ki, a miskolci játékosok már örültek, végül nem videózták meg a komoly gólhelyzetet, az első harmad így igazságos döntetlennel ért véget.

Vendéghelyzetekkel indult a középső etap, válaszul Esteves, majd Razumnyak lehetőségénél volt a helyén O’Connor, akit egyre jobban belőttek a miskolciak. Nem egészen öt perc elteltével visszaszerezte a vezetést a Szereda. Sofron lapos lövését éppen Levinhez rúgta ki oldalra Voris, az izraeli válogatott csapatkapitány-helyettese szépen lekapta a levegőből bottal, s már tette is rá, korongja megtalálta az utat a hálóba (1-2). Egyre inkább fölénybe került a Csíkszereda, két emberelőnnyel is megpróbálkozhattak az erdélyiek, a másodikat a duplázó Szkacskov révén már beverték, nem érdemtelenül növelték előnyüket (1-3). Noha ez a periódus inkább a vendégeké volt, két perccel a harmadvég előtt visszalopta magát egy gólra a DVTK. Szirányiék benntartottak egy korongot, Miskolczihoz került, a csapatkapitány lövése átcsorgott O’Connor hóna alatt, a záró felvonásra így minimális vendégelőnnyel fordultak a csapatok (2-3).

Ezt O’Connor többször is komoly bravúrral őrizte meg a harmad elején, Esteves viszont nagy gólhelyzete után már kiosztott egy asszisztot a túloldalon üresen érkező Barrownak, aki közelről bepofozta – videózás után helybenhagyták a hazai egyenlítő találatot (3-3). Kulesov egyből fordíthatott is volna, az orosz hokimagyar szólóját hárította a kapus. A mínusz kettőről felállás láthatóan meghozta a Jegesmedvék önbizalmát, jelentős nyomást helyeztek a riválisra, Sofron utolsó tíz percen belüli kiállításánál komoly esélyhez jutottak. Nem élt vele a házigazda, sőt, a büntetőpadról visszatérő válogatott klasszis nagy lövésénél Vorisnak kellett megmentenie a döntetlenállást. Már öt percen belül voltunk, amikor Jegor Razumnyak első Erste Liga-góljával megnyerhette volna a rangadót, nem tudta kihasználni az álompasszt.

A hosszabbítás az összeakadó Sofron és Barrow páros kiállításával kezdődött, majd Ferencz-Csibi vesztett korongot, és akadályozta meg szabálytalanul a miskolci ziccert. A megítélt büntetőlövéshez Lövei állt oda, beijesztette O’Connort, és laposan, a mamut alatt eltette a győztes korongot, a DVTK így kétgólos hátrányból győzedelmeskedve tartotta maga mögött tabellariválisát a megszerzett pluszponttal.

Eredmény, Erste Liga
DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (1–1, 1–2, 1–0, 1–0) – h.u.
Gól:
Barrow (17., 44.), Miskolczi (38.), Lövei (62.), illetve Szkacskov (15., 34.), Levin (25.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei