Sepsi: Támadófocit ígér az új edző!


A német szakember ismerősre is akadt a háromszéki keretben.

 Amint arról mi is beszámoltunk, a román labdarúgó élvonalban botladozó Sepsi OSK csapata menesztette Liviu Ciobotariu vezetőedzőt, helyére pedig a magyar válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságra kivezető Bernd Storck került.

„Elvesztettünk egy edzőt, de nyertünk egy barátot”, jellemezte a Ciobotariuval való szerződésbontást Diószegi László klubtulajdonos. Aki elárulta, az új szakvezetőtől fegyelmet és tapasztalatot vár. Hadnagy Attila spotigazgató viszont konkrétabban fogalmazott: Storcknak be kell vezetnie csapatát a felsőházba.

A 60 éves, korábbi kazah és magyar szövetségi kapitány elárulta: áll a feladat elébe. „Nem tartok a célkitűzéstől! Erős keretünk van fiatal és tapasztalt játékosokkal és vannak magyar játékosaink, akiket ismerek”, fogalmazott nevetve bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Nyilván elsősorban Varga Rolandra célzott, aki annak idején 3 meccsen játszott a magyar válogatottban Storck kapitánysága alatt.

A belga Mouscron, Cercle Brugge, Genk, Eupen, Kortrijk korábbi szakvezetője azt is elárulta, milyen játékot vár csapatától: „Megvan a vízióm arról, hogy akarom, hogy játsszon a csapat labdával és labda nélkül egyaránt! Azt akarom, hogy nálunk legyen a labda, mert csak így irányíthatjuk az eseményeket. Ha elveszítjük a labdát, azt akarom, hogy gyorsan visszaszerezzük. Támadófocit akarok, amivel pontokat és győzelmeket szerzünk és boldoggá tesszük szurkolóinkat”, vázolta fel filozófiáját.

Strock kiemelte, tetszik neki a Sepsi projektje, a szép stadion és a fantasztikus szurkolók. „Fontos szempont volt számomra a tárgyalások során, hogy járhassam a saját utamat”, vallotta be Dunaszerdahelyen is megforduló szakember. „A következő feladat, hogy felmérjem a játékosokat és hogy sok munkával és kemény edzésekkel előre tudjunk lépni”, szögezte le a Sepsi új edzője.

A magyar válogatottat 2015 és 2017 között vezető Storck hétfő este 20.00 órakor mutatkozhat be a Sepsi kispadján hazai pályán, a Dinamót fogadva.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei