Bangkok: elmaradt a címvédés, ezüstérmes Györgydeák!


A székelyudvarhelyi teqballos ezúttal alulmaradt lengyel riválisával szemben.

Nem tudta megvédeni világbajnoki címét a Bangkokban rendezett VI. teqball-világbajnokságon Györgydeák Apor, miután a fináléban, két szoros szettben, 2:0-ra alulmaradt a lengyel Adrian Duszakkal szemben.

Címvédőként Apor mentesült a csoportküzdelmek fáradalmai aló, így egyből a negyeddöntőben kezdte meg szereplését a thaiföldi Uther Kukeaw ellen, akit 12:5-re és 12:3-ra győzött le. Nem okozott komolyabb gondot az elődöntőben a dán Brian Mengel sem, akit Györgydeák 12:5-re és 12:4-re múlt fölül.

A fináléban aztán az a lengyel Adrian Kuszak volt a székely fiú ellenfele, akit legyőzött a legutóbbi világ-és Európa-bajnoki döntőben is. Ezúttal azonban Duszaknak jött ki jobban a lépés, aki előbb 12:10-re nyerte az első szettet, majd 12:9-re a másodikat, így övé lett a világbajnoki cím, Györgydeák pedig ezüstérmet szerzett Romániának.

Szilágyi Arnold oldalán Györgydeák a férfi párosban is érdekelt volt, ahol előbb legyőzték Dániát, aztán viszont kikaptak Thaiföldtől, így az ötödik helyen zártak. Ezzel első alkalommal maradt érem nélkül a román férfi páros a világbajnokságon.

Nem járt több szerencsével a női páros sem, a Miklós Tünde – Lakatos Kriszta alkotta duó előbb Németországtól, majd Libanontól is kikapott, így nem jutott tovább a csoportból.

fotó: https://www.facebook.com/GOBEKTeqballTeam

 

A rovat legfrissebb hírei