Indul a jegyértékesítés második szakasza


Hétfőn indul a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza

fotó: fig.it

A hétfői dátum ellenére a regisztrálási és jelentkezési internetes oldalt az európai szövetség (UEFA) már megnyitotta a közönségnek.

A német szövetség (DFB) a szombati, hamburgi csoportsorsolás és az órára lebontott program kihirdetése után ismételten hangsúlyozta, hogy ezúttal egymillió belépőt adnak el, ugyanakkor a házigazda válogatott - amely éppen a magyarokkal került egy négyesbe - mérkőzései iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A szervezők az előzetes jelzések alapján azzal számolnak, hogy a németek csoportriválisai - köztük a magyarok - jelentős számú szurkolóval érkeznek majd nyáron az országba.
    
A magyarok Svájccal június 15-én, szombaton 15 órától játszanak Kölnben, majd június 19-én, szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen folytatják szereplésüket Stuttgartban, végül Skóciával június 23-án, vasárnap 21 órától találkoznak szintén Stuttgartban.
    
A mostani szakaszban értékesítendő jegyekre már lehet regisztrálni és jelentkezni, ki milyen mérkőzésre és milyen árkategóriában szeretne vásárolni, túljelentkezés esetén pedig január végén sorsolják ki, kik kaphatnak belépőt.
    
Sipos Jenő, a magyar szövetség szóvivője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szombati sorsolást követően tisztázódott, melyik csapat hol és mikor játszik, ezért kezdődhetett meg már most a regisztráció.
    
"Azzal, hogy a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, lehetőség van arra, hogy sokkal több magyar szurkoló legyen ott a mérkőzéseken. Nincs kétségem afelől, hogy óriási lesz a magyar szurkolók érdeklődése" - mondta, utalva a 2016-os franciaországi, valamint a 2021-es tapasztalatokra. Kiemelte: biztosak abban, hogy ezúttal is nagyon sokan lesznek majd a magyar csapat mellett, akár Kölnben, akár Stuttgartban.
    
Ő is kiemelte, hogy a magyar szurkolók regisztrálhatnak az UEFA oldalán. Hozzátette, az UEFA várakozása szerint sokkal nagyobb lesz az érdeklődés, mint amennyi jegy rendelkezésre áll. A mostani szakaszban december 12-ig kell jelentkezni a jegyekért, az UEFA pedig a későbbiekben sorsolással határoz arról, kik juthatnak belépőkhöz.
    
"Csak és kizárólag az UEFA felületén, az UEFA-n keresztül lehet jegyhez jutni az Európa-bajnokságra. Semmilyen más csatornán keresztül nem értékesítenek jegyet" - hívta fel rá a figyelmet. Egy szurkoló négy jegyet igényelhet, 18 éven aluliak nem regisztrálhatnak.
    
Az első körben 1,2 millió belépőt adtak el a szervezők a jelentkezők között, ekkor még csak a házigazda válogatott csoportmérkőzéseinek helyszíne és dátuma volt ismert.
    
A legolcsóbb belépők 30 euróba (11 400 forint), a legdrágábbak 1000 euróba (380 ezer forint) kerülnek.
    
A 24 csapatos Eb-t június 14. és július 14. között rendezik Németország tíz városában.


A rovat legfrissebb hírei