Sepsi: Stefanescu duplájának köszönhetően győzelemmel kezdett Storck


Három magyarral a kezdőben nyert ismét a háromszéki együttes.

Győzelemmel mutatkozott be a román labdarúgó élvonalban és a Sepsi kispadján Bernd Storck, a korábbi magyar szövetségi kapitány vezetésével ugyanis a piros-fehérek 2:1-re fölülmúlták a Dinamo együttesét.

Érdekes helyzet állt elő a mérkőzés előtt, ugyanis mindkét gárda új szakvezető irányításával kezdte a találkozót: a Sepsinél Liviu Ciobotariu helyét vette át a német Storck, a Dinamónál pedig Ovidiu Burcát a szlovén Zeljko Kopic váltotta. Nyilvánvalóan mindketten szerettek volna sikeresen debütálni. De ennek öröme csak Storcknak adatott meg – nem kis mértékben azért, mert volt egy Marius Stefanescuja.

Az apró termetű középpályással nem bírtak a vendégek az első félidőben – amit ő két góllal „hálált” meg nekik. Előbb a 11. percben talált be, amikor 15 méterről emelte be a labdát mesterien a hosszú sarokba (1:0), majd a 30. percben Varga Roland bal oldali akcióját és lapos passzát zárta góllal (2:0). Stefanescu ettől eltekintve is nagyon aktív volt, csapata minden támadásában benne volt, de újabb gól nem született a szünet előtt.

Nem úgy a pihenő után, amikor az 51. percben Lamine Ghezzali lőtt kapásból az ötös sarkáról, Niczuly Roland pedig tehetetlen volt (2:1). Ugyan a szépítést követően a Dinamo kiegyenlítettebbé tette a játékot, a legnagyobb ziccert a hazaiak szalasztották el, amikor Pavol Safranko hat méterről, középről még a kaput sem találta el.

Három forduló után nyert tehát ismét a Sepsi, méghozzá Niczuly Rolanddal, Kecskés Ákossal és Varga Rolanddal a kezdőben. Utóbbit a 63. percben lecserélte Storck, előbbi kettő viszont végig a pályán volt.

Győzelmével a Sepsi 23 ponttal a 10. helyen áll a bajnoki tabellán, 3 ponttal lemaradva a felsőházi folytatást jelentő 6. pozíciótól.

 fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei