Nyeretlenül esett ki a Sepsi, de továbbjuttatta az erdélyieket Videóval


A legutóbbi két kiírás győztese dicstelenül, de becsületesen búcsúzott a sorozattól.

Az már a labdarúgó Román Kupa A csoportjának második körében kiderült, hogy a Sepsi nem védheti meg a címét. A harmadik fordulóban aztán az is kiderült, hogy a Román Kupa legutóbbi két idényének győztese győzelem nélkül, de tisztességesen búcsúzik a sorozattól.

Az történt ugyanis, hogy az utolsó forduló előtt a második osztályú Vajdahunyadi Corvinul, valamint az élvonalbeli Petrolul és Hermannstadt volt még versenyben a továbbjutásért. Az borítékolható volt, a meglepetéscsapat vajdahunyadiak nem botlanak meg a harmadik osztályú Pécska otthonában, így a ploiestiek és a nagyszebeniek távolsági párharcolt kellett vívjanak egymás ellen. A Petrolul a már kiesett Sepsit fogadta, a Hermannstadt az élvonalból nyáron búcsúzó Targovistéhez látogatott. Az erdélyieknek nyerniük kellett – és reménykedniük, hogy a Petrolul nem tud nyerni.

Bernd Storck a Sepsi kezdőjébe jelölte Kecskés Ákost és pályafutása során első alkalommal Dobozi Krisztiánt, míg Varga Roland a kispadon kezdett, többek között a két cserekapus, Gedő Hunor és Niczuly Rajmund mellett. Utóbbi bátyja, Roland, pihenőt kapott.

A Petrolul szerezte meg a vezetést Alexandru Musi révén a 24. percben, de a szünet előtt és után a Sepsi három perc alatt fordított: a 45. percben Denis Ciobotariu, a 48. minutumban pedig Ion Gheorghe volt eredményes. Ekkor már a pályán volt a Dobozit a szünetben váltó Varga is, de gólt a hazaiak lőttek a 63. percben Marian Huja révén. Az eredmény már nem változott, de a Petrolul így is továbbjutónak érezhette magát…

Targovistén ugyanis a két csapat nem tudott kapuba találni – egészen a 96. percben, amikor Cristian Barbut továbblőtte a Hermannstadtot!

Pécskán nem történt meglepetés, a Corvinul 6:0-ra kiütötte a Progresult. A gólok sorát Marius Coman már a 9. percben megnyitotta, majd Marius Lungu triplázott (30., 36., 48.), Antonio Bradu pedig duplázott (54., 93).

Nem kis meglepetésre a második osztályú Vajdahunyad három élvonalbeli csapatot megelőzve 9 ponttal megnyerte a csoportot, rajta kívül a 7 pontos Hermannstadt jutott a negyeddöntőbe (jobb gólkülönbségével), míg a szintén 7 pontos Petrolul, a 2 pontos Sepsi, valamint a 0 pontos Chindia és Pécska elbúcsúzott a sorozattól.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei