Bajban lehet Mandorlini, amiért a CFR támogatja!?


Nem akármilyen mázlival jutottak tovább a kolozsvári vasutasok.

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is továbbjutott a Román Kupa közös csoportjából a két kolozsvári együttes. Amíg azonban az Universitatea kiütéses győzelemmel lépett tovább, addig a CFR az utolsó pillanatig izgulhatott.

Kétségtelen, hogy az Universitateának volt könnyebb dolga, hiszen az élvonal sereghajtója, a Botosani szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, így Ianis Stoica duplájával (5., 61.), majd a Feyenoord-nevelésű Elvin Manu (61.) és a Milan-nevelésű Marco Fossati (78.) első „egyetemista” góljaival 4:0-ra nyertek.

Ezzel szemben a bajnoki tabellán 2. helyen álló CFR az őt egy ponttal és két hellyel követő Rapidhoz látogatott. A képlet egyszerű volt: a Rapdinak győznie kellett a továbbjutáshoz. Ám mivel a találkozón nem született gól, a kolozsváriak léptek tovább. Ugyan mindkét „vasutas” csapatnak 5 pontja és 2:2-es gólkülönbsége volt, a CFR viszont 4 gólt lőtt, a Rapid pedig csak hármat. A versenykiírás abszurditását mutatja, hogy amíg az erdélyiek azért léphettek tovább, mert ők játszottak a 3. osztályú Alexandria ellen (3:1-re nyertek), addig a Rapid nem…

Ezzel együtt nem lehetnek túlságosan elégedettek a Fellegvárban, a CFR ugyanis immár hatodik tétmeccsén képtelen nyerni. Andrea Mandorlini alatt inog a kispad, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a klub vezetősége kiáll mellette és támogatásáról biztosítja közleményében!

A kommünikében kifejtik, hogy „Teljes mértékben csalódottak vagyunk, amiért a pletykákkal megpróbálják felborítani az egyensúlyt a CFR-családban”. Majd biztosítják az olasz szakembert: „Ugyan az utóbbi eredmények tényleg nem olyanok voltak, amilyeneket reméltünk, de a vezetőség biztosítja a játékosokat és Andrea Mandorlini a támogatásáról. A mutatott játék ugyanis reményre ad okot”, olvasható a közleményben.

Ugyanakkor tudjuk: ha a CFR-nél (és nem csak) kiállnak az edző mellett, akkor az kezdhet aggódni…

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei