Megszakadt az erdélyiek sorozata, rosszul alakult a hét számukra Videó


A piros-fehérek közel 400 perc után kaptak gólt, üres kézzel zárták a hetet.

Három veretlen, sőt kapott gól nélküli meccs után kikapott az Aradi UTA csapata, amely a román labdarúgó SzuperLiga 19. fordulójának nyitómeccsén 1:0-ra alulmaradt az újonc Iasi otthonában.

Pedig az első félidőben szinte csak az erdélyieknek voltak helyzeteik Jászvásáron, de sem Claudiu Micovschi, sem Godberg Cooper vagy Andrej Fábry nem volt elég pontos – utóbbi kettő ráadásul két-két gólhelyzetet is elpuskázott. A hazaiak csak a játékrész ráadásában dolgoztatták meg Florin Iacobot, akinek egy megpattant szabadrúgás után kellett nagyot védenie.

A szünet után megváltozott a játék képe, a labdát összesen 62%-ban birtokló hazaiak voltak veszélyesebbek és elkezdődött Shayon Harrison show-ja. A jamaikai felmenőkkel rendelkező angol csatár kétszer is kapu fölé tüzelt remek helyzetből, a kettő között azonban a 78. percben egy lesipuskás megoldással megszerezte a találkozó egyetlen gólját. A Tottenham neveltje remek formában van, ez volt az ötödik gólja a legutóbbi öt meccsén.

Három veretlen meccs és (a rendes játékidőt tekintve) 378 kapott gól nélküli perc után szenvedett tehát vereséget az UTA. Amely a héten a Román Kupától is búcsúzott, miután csak gól nélküli döntetlenre futotta erejéből a Voluntari ellen, így a D csoportból a 7 pontos CSU Craiova valamint az 5 pontos Voluntari jutott tovább, míg 4 pontos Arad nem.

A forduló folytatásában vasárnap a Hermannstadt a CSU Craiovát fogadja (14.00), míg 20.00 órakor a Kolozsvári CFR és a FCSB derbije következik. Hétfőn 20.45 órai kezdettel a Kolozsvári Universitatea fogadja a Dinamót, míg kedden 17.00 órakor a Galaci Otelul vendége lesz a Sepsi.

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad

 

A rovat legfrissebb hírei