Sallai szerint ki-ki mérkőzések várnak ránk az Európa-bajnokságon


A magyar válogatott játékosa bizakodó és várja már a nyári Európa-bajnokságot

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Sallai Roland, a magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint ki-ki mérkőzések várnak a nemzeti együttesre a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, ahol az A csoportban a házigazda németek mellett a skótok és a svájciak lesznek Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának ellenfelei.

"Úgy gondolom, hogy jó csoportba kerültünk, de nagyon erősek az ellenfelek. A német egy jó csapat sok olyan játékossal, aki egyénileg kiváló képességekkel rendelkezik. Mindemellett szerintem a skótok és a svájciak is komoly erőt képviselnek, mindkettő tud meglepetést okozni, úgyhogy ki-ki meccsekre számítok, és reméljük, hogy ezekből mi kerülünk ki jól" - fogalmazott Sallai az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjúban.
    
A német bajnokságban jelenleg nyolcadik helyen álló Freiburg légiósa úgy véli, az elmúlt egy év eredményei és a hosszú veretlenségi sorozat alapján akár a magyar válogatott is lehet az Európa-bajnokság meglepetéscsapata, de lépésről lépésre kell haladni.
    
"Hosszú úton vagyunk túl, amelynek során egyelőre sikerült megvalósítani a kitűzött célokat, és talán még nagyobb szó az, hogy csoportelsőként, egyenes ágon jutottunk ki az Eb-re, mint az, hogy egymás után harmadszor ott lehetünk a tornán" - emelte ki a 26 éves futballista, aki hozzátette, "ez még nem az út vége". "Már korábban is mondtam, hogy Marco Rossi érkezésével valami olyasmi került a magyar közegbe, ami eddig nem volt. Játékosként mi természetesen azt reméljük, hogy a kapitány minél tovább marad a válogatott élén, és közösen el tudjuk érni azokat a célokat, amelyeket ő kitűzött maga elé, és amelyeket mi szeretnénk elérni" - mondta Sallai.
    
A 46-szoros válogatott játékos szerint a nemzeti együttes célja az is, hogy a világranglistán minél előkelőbb helyen álljon és megszorongassa vagy akár legyőzze a "papíron erősebb csapatokat".
    
"Azt gondolom, hogy ilyesmit már értünk el a közelmúltban, így jó úton járunk és ezen kell tovább haladnunk"
- jelentette ki.
    
Sallai október végén, a Topolya elleni Európa-liga csoportmérkőzésen megsérült, nagyjából egy hónapot kellett kihagynia, de november vége óta újra futballozhat.
    
"Nagyon jó formában voltam, úgyhogy ebből a szempontból a legrosszabbkor jött ez a sérülés, és az egy hónap kihagyás nekem fél évnek tűnt. Alig vártam, hogy visszatérhessek, mostanra pedig úgy érzem, már hasonló erőben vagyok, mint a sérülésem előtt" - mondta a támadó, aki bízik benne, hogy meg fogja kapni a szükséges játékperceket. "A Bundesligában az előző idényhez hasonlóan most is szeretnénk elérni az El-szereplést jelentő helyezést, de nagyon erős a mezőny. Mi mindenesetre megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet és bízunk abban, hogy egy kis szerencsével, valamint alázattal és egymásért való küzdéssel oda tudunk érni. Az Európa-ligában csütörtökön szeretnénk bebiztosítani a csoportelsőséget Londonban a West Ham United vendégeként".
    
Sallai hozzátette, ő maga a teljesítményével, gólokkal és gólpasszokkal szeretné segíteni csapatát a célok elérésében, továbbá úgy véli, a mostani idényben az is benne van, hogy tíz gól felett zárjon.
    
A német bajnokságról Sallai elmondta, a címvédő Bayern München szombati 5-1-es veresége Frankfurtban jól mutatja, hogy milyen erős a Bundesliga jelenleg.
    
"Az élen álló Leverkusen nagyon jó focit játszik, kiváló játékosokkal és egy jó edzővel, úgyhogy ebben a szezonban akár még az is előfordulhat, hogy megtörik a Bayern hosszú ideje tartó uralma" - közölte a magyar válogatott futballista.


A rovat legfrissebb hírei