Már felsőházas helyen a kolozsváriak Videó


Gyors góllal vezetést szereztek Bukarestben, majd kihúzták a meccs végéig.

Megszerezte zsinórban negyedik győzelmét a Kolozsvári Universitatea labdarúgócsapata, miután a SzuperLiga 19. fordulójában, kedd este 1:0-ra nyert a Dinamo otthonában. A „egyetemisták” ezzel már a felsőházi rájátszást érő helyen vannak, és lassan szorongatni kezdik a városi riválist.

A találkozó érdemi része a 4. percben véget is ért, amikor két Dinamo-játékos játszott össze a hazai tizenhatoson belül: Daniel Popa passzolt Dan Nistorhoz, aki nyolc méterről, okosan kilőtte a hosszú sarkot (0:1). A Dinamo egykori csapatkapitánya nem is örült látványosan a találatnak.

Ezt követően a szebb napokat is látott piros-fehérek mindent megtettek az egyenlítésért, de Ionut Amzar közeli lövését Plamen Iliev védte lábbal, Goncalo Gregorio csúsztatása után pedig a felső lécen csattant a labda. A szünet után Catalin Tira már a kapus mellett is elvitte a labdát, de kisodródott szögből csak az oldalhálót találta el, Gregorio pedig ígéretes pozícióból kapu mellé lőtt.

Ez volt az Universitatea negyedik győzelme tétmeccsen (három a bajnokságban, egy a Román Kupában), míg a Dinamo 13. nyeretlen bajnokija. Győzelmével a Kolozsvár immár 29 pontos és megelőzte a 28 pontos Hermannstadtot, amivel feljött a tabella 5. fokára, 2 ponttal lemaradva a 4. Rapid és 4 ponttal a városi rivális, jelenleg második CFR mögött.

A forduló kedden, Galacon ér véget, ahol az Otelul a Sepsit fogadja 17.00 órai kezdettel.

fotó: https://www.facebook.com/FCUCluj 

A rovat legfrissebb hírei