Kettőből kettő a KSE mérlege


A Marosvásárhelyi Sirius után a Kolozsvári U-t is sikerült legyőznie a Kézdivásárhelyi KSE női kosárlabda-csapatának.

 Győztesek csatája, így is lehetett fogalmazni a Kézdivásárhelyi KSE és a Kolozsvári U női kosárlabda bajnoki mérkőzés előtt. A KSE a bajnokság nyitó fordulójában a Marosvásárhelyi Siriust, míg a kolozsváriak a Nagyváradi CSU Rookiest győzték le magabiztosan.

A két csapat között viszont akadt még párhuzam hiszen új szakmai stáb került mindkét alakulat élére a nyáron. A háromszékieket Farkas Alpár kezdte el dirigálni, míg a vendégeket a görög Giannis Koukos. A lényegi különbség viszont ott volt, hogy a KSE-nél a tavalyi keret zöme egyben maradt, addig a vendégek kivétel nélkül mindenkit lecseréltek a nyáron.
 
A meccs első kosarát a vendégek révén Kilin Tünde szerezte, majd egy rövidzárlat lépett be az oldalukon amelyet egy 8–0-s rohanással büntette a KSE. Ezt követően viszont a hazai csapaton volt a sor, hogy ne tudjanak pontot szerezni és a kolozsváriak fordítani is tudtak és egypontos előnyüket az első negyed végéig meg is őrizték. A második negyedben viszont Farkas Alpár lányai remekeltek: egy 10–0-s szériával nyitottak, majd előnyüket szépen növelték a nagyszünetig és ekkor 14 ponttal mentek.
 
Sőt a nagyszünetet követően Danalache kosarával már 16 volt közte. A vendégek viszont nem adták fel, de hét pontnál közelebb nem sikerült kerülniük a harmadik negyed végéig. Az utolsó negyedre pedig már csak mínusz négy volt az előny, de Miklós és Vega gondoskodott arról, hogy nagyobb baj ne legyen. A bajok, legalábbis a nézők szemszögéből a negyed második fele jelentette, amikor mindkét csapat rengeteg hibával kezdett el játszani és egy adott pillanatban 56–48-nál valósággal percekig befagyott az eredmény. A hajrát végül a KSE bírta jobban és tartja a lépést a még szintén veretlen Szatmárnémeti VSK-val.
 
Női bajnokság, Nyugati csoport, 2. forduló
 
Kézdivásárhelyi KSE – Kolozsvári U 60–54 (15–16, 21–6, 8–15, 16–17)
KSE: Mobley 24, Vega, Miklós 8-8, Czimbalmos, Danalache 6-6, Debreczi 4, Kozman, Domokos 2-2.
U: Kilin, Ford 14-14, King 12, Neagu 9, Fota 5.

Fotó: baschet.ro

A rovat legfrissebb hírei