Székely éremeső Szörényváron


Földharc országos cselgáncs bajnoki döntőnek adott otthont Szörényvár, ahol a csíki és a kézdivásárhelyi sportolók remekeltek.

 A kézdivásárhelyi, illetve a csíkszeredai cselgáncs központ hagyományosan minden szinten – a kicsiktől a nagyokig – igencsak erős országos viszonylatban is. Ezt ezúttal a Szörényváron rendezett földharc országos döntő keretében mutatták meg a fiatalok és edzőik az U14-es, illetve az U16-os korosztályban.

Az U14-eseknél egy arany- és két bronzérem lett a termés, amely mellé további két ötödik helyezést is elértek a fiatalok.
 
Érmek tekintetében a nagyobbak többet szereztek, de hiába volt a fiúknál is két sportoló közel az aranyhoz, finálét buktak. Ennek eredményeképpen két ezüst- és négy bronzérmet hoztak haza a sportolók.
 
A sportolókat Dánél Sándor (Csíkszeredai Sportklub), Dániel Albert (Csíkszeredai ISK), Albert Csaba (Csíkszeredai VSK), illetve Czifra Attila (Kézdivásárhelyi ISK) edzők készítették fel.
 
U14-es korosztály
1. hely: Székely Botond (55 kg, ISK Csíkszereda)
3. hely: Ladó Ákos (46 kg, Csíkszeredai Sportklub), Mihály Hunor (66 kg, Csíkszeredai Sportklub).
5. hely: András Janka (44 kg, Csíkszeredai Sportklub), Arácsi Ákos (55 kg, Kézdivásárhelyi ISK).
 
U16-os korosztály
2. hely: Böjte Szilveszter (50 kg, ISK Csíkszereda), Mihály Tamás (60 kg, Csíkszeredai Sportklub)
3. hely: Tamás Réka Mária (40 kg, ISK Csíkszereda), Lajos Orsolya (48 kg, VSK Csíkszereda), Balogh Hanna (57 kg, Kézdivásárhelyi ISK), Szász Róbert (50 kg, Csíkszeredai Sportklub).
5. hely: Baricz Örs (50 kg, Kézdivásárhelyi ISK).

A rovat legfrissebb hírei