A városi rivális kiütésével adott életjelet magáról a CFR Videóval


Hat forduló után nyert ismét a „fellegvári” egylet, amely alapos verést mért az „egyetemistákra”.

A CFR kiütéses győzelmét hozta a 2023-as esztendő utolsó kolozsvári derbije: a SzuperLiga 21. fordulójában a „vasutasok” 4:0-ra feladták a leckét az Universitateának. Pedig az előjelek nem ezt a végkimenetelt sejtették….

A CFR ugyanis a legutóbbi hat fordulóban képtelen volt nyerni, ráadásul a legutolsó 11 tétmeccséből csak egyet nyert meg!

Ehhez képest már a második percben megszerezte a vezetést a CFR, amikor egy remek szabadrúgás-kombináció végén Karlo Muhar öt méterről a hálóba fejelt (1:0). Sorra alakította ki helyzeteit a „vasutas” gárda, de Philip Otele lövését Plamen Iliev a kapufára tornázta, majd Daniel Birligea elől szedte fel a lasztit a bolgár hálóőr, majd ugyanaz a csatár lőtt bődületes felső lécet kissé éles szögből.

A rengeteg CFR-helyzet végül a 41. percben érett góllá, amikor Otele sarkazása és Durel Avounou passza után Birligea talált be (2:0).

A szünet után az Universitatea próbált visszajönni a meccsbe, de Ianis Stoica centikkel a kapu mellé fejelt, Marco Fossati pedig a kapufát találta el. Gólt azonban ismét a CFR lőtt, méghozzá a 77. percben: egy gyors kontra végén Otele volt a végrehajtó (3:0). A nigériai csatár nagyon élt, előbb megdolgoztatta Ilievet, majd a 88. percben egy esernyőcsel után lőtte be önmaga második, csapata 4. gólját (4:0).

Ebben a naptári évben másodjára verte a CFR 4:0-ra az Universitateát és érdekesség, hogy Birligea azon a május 13-i meccsen is betalált.

A bajnoki tabella élén a 44 pontos FCSB áll, őt követi 36 ponttal a CFR, 34 ponttal a CSU Craiova, 33 ponttal a Rapid, 30 ponttal a Sepsi és a Farul, 29 ponttal pedig a Hermannstadt és a Kolozsvári Universitatea.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907 

A rovat legfrissebb hírei