Visszatér egykori sikerei helyszínére az egykori Puskás- és Sepsi-játékos


A kétszeres kupadöntős támadónak fél éve nincs csapata.

Visszatér egykori sikerei színhelyére Fülöp Lóránd Levente: a 26 éves támadó januártól a román labdarúgó-bajnokság sereghajtójánál, az FC Botosani-nál folytatja pályafutását. A marosvásárhelyi játékosnak nyár óta nem volt csapata, amikor elköszönt a Kolozsvári Universitatea együttesétől.

Fülöp 2016 márciusában a Botosani színeiben mutatkozott be a román élvonalban és mind a mai napig a moldvai egyesület színeiben játszott a legtöbbet: 55 bajnokin 16 gólt lőtt. Ezt követően megfordult a Puskás Akadémiában, ahol csak 4 meccs jutott neki (ezt egy góllal hálálta meg), aztán a Sepsi következett. Az OSK-ban 39 mérkőzésen 6 alkalommal volt eredményes, a Voluntari színeiben 45 találkozón egy gólt szerzett, míg a Kolozsvári Universitatea csapatában 24 összecsapáson 3-szor vette be az ellenfele kapuját.

Érdekesség, hogy Fülöp 2022-ben és 2023-ban is eljutott a Román Kupa döntőjéig aktuális csapatával, de mindkétszer kikapott korábbi csapatától, a Sepsitől.

A kolozsvári „egyetemistáktól” a nyáron vett búcsút a korábbi kétszeres román U21-es válogatott támadó középpályás, azóta nem volt csapata. Januárban négy és fél év után tér vissza Botosani-ba, ahol elkél a segítség, a moldvai egylet ugyanis csak egyet (!) tudott megnyerni az őszi 21 fordulóból, 12 pontjával pedig 11 egységgel van elmaradva az osztályozót érő pozíciótól is.

fotók: https://www.instagram.com/fuloplori/

 

A rovat legfrissebb hírei