Eladta tavalyi „szuperigazolását” a Kolozsvár


Másfél év alatt ez a hatodik transzfer a két „vasutas” egylet között – mindig csak egy irányban.

Elhagyja a Kolozsvári CFR együttesét a koszovói válogatott Ermal Krasniqi, aki a szintén a román labdarúgó élvonalban szereplő Rapid színeiben folytatja pályafutását. Az átigazolást csütörtök délután jelentette be a két érintett klub.

A 25 éves Krasniqi januárban érkezett Kolozsvárra a koszovói Ballkanitól és bravúrosan kezdett: első kilenc bajnokiján 4 gólt lőtt és további egyet készített elő. Dan Petrescu vezetőedző idejében alapember volt, az olasz Lazio, illetve francia élvonalbeli klubok érdeklődéséről lehetett ekkor hallani iránta. A Petrescu helyére a nyáron kinevezett olasz Andrea Mandorlini viszont már nem tekintett alapemberként a bal szélső támadóra, aki ebben a szezonban 17 meccsen csak 890 percet volt a pályán és 2 gólpasszt jegyzett.

A Rapid 1 millió eurót fizet a 4-szeres koszovói válogatottért – ötször annyit, amennyit az év elején a CFR áldozott érte.

Érdekes, hogy az elmúlt másfél évben ez már a hatódik átigazolás a két klub között, az irány pedig mindig ugyanaz volt: Kolozsvárról Bukarestbe. A fővárosi klub 2,35 millió eurót utalt át riválisa kasszájába.

A sort Marko Dugandzic nyitotta, a horvát csatárért 400.000 eurót fizetett a Rapid, ahol a támadó pályafutása legjobb formáját hozta: 48 meccsen 28 gólt lőtt. Majd egy év múlva 2 millióért távozott a szaúd-arábiai Al-Tai csapatához.

Őt követte két olyan játékos, aki nem vált be a fővárosban: Florin Stefanért 200.000, Valentin Costachéért 100.000 eurót fizettek a Giulesti-negyediek. Előbbi azóta visszatért oda, ahol eddig a legsikeresebb volt, a Sepsihez, utóbbi pedig a ciprusi Apollon Limasszolhoz igazolt azóta.

Idén nyáron Christopher Braunért 150.000 eurót fizetett a Rapid a CFR-nek, a 32 éves német jobb oldali védő eddig 22 meccsen lépett pályára és egy gólt szerzett. Szinte azonnal alapemberré vált Claudiu Petrila is, a 23 éves bal szélső 12 meccsen 4 gólt lőtt és hatot készített elő, amíg meg nem sérült. Érte fél millió eurót sem sajnáltak a fővárosban, ráadásul egyelőre csak kölcsönben van.

A CFR-nél Krasniqi a második távozó a télen, miután a spanyol Jefte Betancor Sancheznek már korábban felbontották a szerződését. A 30 éves, korábbi román gólkirály 17 meccsen 2 gólt szerzett a szezonban.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei