Ez mi volt, lányok? Egészen irreális meccsen úszott el a 13. hely!


Törökországnak vasárnap még esélye sem volt, kedden pedig szinte lenullázta Romániát.

Történelme második Európa-bajnokságán a 14. helyen végzett a román női vízilabda-válogatott, miután kedd délután egészen irreális meccsen, 7:3-ra kikapott Törökországtól. Azt követően, hogy két nappal korábban még 9:7-re legyőzték őket…

A 13. helyért vívott mérkőzés egészen elképesztően alakult, hiszen Románia az első három negyedben képtelen volt gólt dobni! Vízilabdában szinte példátlan teljesítmény…

Nem mintha a törökök brillíroztak volna, hiszen az első negyedben egy, a másodikban 2, a harmadikban pedig szintén 2 gólt dobtak – de legalább 5:0-ra vezettek! Az utolsó negyedben hiába szerzett két gólt Alina Olteanu, egyet pedig Iulia Nonea, ez már csak arra volt elég, hogy Románia 7:3-ra kozmetikázza a rendkívül gyenge teljesítményt.

A lányok mentségére szóljon, hogy öt nap alatt ez volt az ötödik meccsük, amire nincsenek felkészülve a vékonyka román bajnokságban.

A csapatkapitány Szeghalmi Krisztina (24 éves) mellett ezúttal ismét a 18 éves Nagy Debóra kapott lehetőséget, míg a 17 éves Csáki Olívia ismét kimaradt a meccskeretből.

Szeghalmi 6 góllal zárta az Európa-bajnokságot, a rendkívül fiatal Nagy és Csáki nem tudott betalálni.

Románia tehát a 14. helyen zárta az Eindhovenben zajló kontinenstornát, szemben a másfél évvel ezelőtti 11. hellyel.

fotó: https://www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo

 

A rovat legfrissebb hírei