Csoportelsők Horvátországban Belényesiék!


A román válogatott hibátlan teljesítménnyel jutott tovább.

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Horvátországban zajló férfi vízilabda Európa-bajnokságon Románia, miután a D csoport utolsó fordulójában, kedd délután 8:7-re legyőzte Szlovákiát. Ezzel a Belényesi Dávidot és Vancsik Leventét is soraiban tudó csapat csoportelsőként jutott tovább.

Végig kiélezett csata folyt a medencében, a két csapat fej-fej mellett haladt: az első negyed 1:1-re, a második 3:3-re végződött. A harmadik játékrészt viszont a szlovákok nyerték 3:2-re, így egy gólos előnnyel fordultak az utolsó negyedre.

Az utolsó játékrészben azonban Andrei Prioteasa előbb kiegyenlített, majd Vlad Georgescu a vezetést is megszerezte Romániának. Ugyan még két és fél perc hátra volt a rendes játékidőből, de újabb gól már nem született, így a Belényesi Dávidot és Vancsik leventét is soraiban tudó Románia 8:7-re nyert. Megnyerve egyben a D csoportot is.

Ennek köszönhetően a csütörtökön az a Georgia lesz Románai ellenfele, amely a B csoport utolsó helyén zárt – Olaszország, Magyarország és Görögország mögött.

fotó: https://www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo


 

A rovat legfrissebb hírei