Pazar kezdés után - a 7. helyért játszanak majd Vancsikék


Elmaradt a bravúr, Románia elveszítette első helyosztóját.

A Spanyolország ellen elveszített (24:7) negyeddöntő után Románia az 5-8. hely valamelyikének megszerzéséért mérkőzött vasárnap este a Horvátországban zajló férfi vízilabda Európa-bajnokságon Montenegró ellen. Ugyan Vancsik Levente két gólt is dobott, de beigazolódott a papírforma: Montenegró 18:11-re nyert.

Pedig remekül kezdtek a románok, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu és Andrei Prioteasa góljaval gyorsan három gólos előnyre tettek szert. Ennek ellenére az első negyedet Montenegró nyerte 4:3-ra.

A második játékrész elején Georgescu még 4:4-re egyenlíteni tudott, ezt követően viszont a montenegróiak egyre csak növelték előnyüket. Az első félidő végén már 9:6 volt a délszlávok előnye, a harmadik negyed után 13:8, a végére pedig 18:11. Vancsik Levente a harmadik és a negyedik negyedben is gólt dobott, előbb 9:7-re, majd 14:10-re módosítva az állást, de Montenegró győzelme nem forgott veszélyben.

Érdekesség, hogy Vancsik mellett Tudor Fulea, Silvian Colodrovschi és Andrei Prioteasa is 2-2 gólt lőtt, míg Vlad Georgescu hármat. Ezzel szemben Belényesi Dávid nem tudott betalálni.

A kontinenstorna utolsó napján, kedden Románia Szerbiával küzdhet meg a 7. helyért.

fotó: https://www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo

 

A rovat legfrissebb hírei