Megfricskázta az Újpestet a Sepsi – Storck hihetetlen gesztusa


Hazatért Törökországból a csapat, egyelőre nagy a csend körülötte.

Saját bázisában folytatja a felkészülést a SzuperLiga tavaszi szezonjára a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK csapata, amely 13-án hazatért tíz napos törökországi edzőtáborából.

A háromszékiek két felkészülési mérkőzést is vívtak Antalyában. Első ellenfél az 1974-ben Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) nyerő német 1. FC Magdeburg együttese volt. A Sepsi úgy győzte le az egykori 3-szoros kelet-német bajnokot 2:1-re, hogy mindhárom gólt háromszéki játékos szerezte. A 15. percben Cosmin Matei szerzett vezetést, de az 50. percben Florin Stefan öngóljával a német másodosztály jelenlegi 15. helyezettje egyenlíteni tudott. Gabriel Debeljuh 62. percben lőtt góljára azonban már nem volt válasz.

A Sepsi következő ellenfele az Újpest volt, a gól nélküli döntetlenre végződött találkozónak két érdekessége is volt. Egyrészt a Sepsi, soraiban az ex-újpestes Varga Rolanddal (fotó) - nem a hagyományos piros-fehér mezében játszott, hanem a második szerelésnek számító zöld-fehérben. Amely kombináció ugye az Újpest legnagyobb riválisának, a Ferencvárosnak a színei is egyben. Nem titok, Sepsiszentgyörgyön és egész Erdélyben is sok a Fradi-szurkoló, más kérdés, hogy a Magdeburg ellen is ebben a szerelésben lépett pályára a Sepsi.

A találkozó második érdekessége, hogy a második félidőben a Sepsi edzője, Bernd Storck nem értett egyet a játékvezető döntésével, pedig a sporti büntetőt ítélt csapata javára. A német szakember ezért arra kérte Debeljuhot, hagyja ki a tizenegyest…

Ami az átigazolásokat illeti, egyelőre nagy a csend a Sepsi háza táján: egyelőre senki nem érkezett és távozni is egyedül Dobozi Krisztián távozott a szezon végéig kölcsönben a Kazincbarcikához.

fotók: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei