Svájcban folytatja a Sepsi mellőzött csatára


Az egykori nagy tehetségnek kell segítenie, benntartani az újoncot.

Elhagyja a román labdarúgó SzuperLigában szereplő Sepsi együttesét és a svájci élvonalban szereplő FC Stade-Lausanne Ouchy együttesében folytatja pályafutását Vitalie Damascan, jelentette be hétfő délután a háromszéki egyesület.

A 24 éves Damascan 2021-ben szerződött a Sepsihez az olasz Torino együttesétől, de 50 mérkőzésen csak 4 alkalommal volt eredményes és további két találatot készített elő.

Az egykor hatalmas tehetségnek kikiáltott csatárra a Torino csapott le 18 éves korában és igazolta le nevelő egyesületétől, a Zimbru Chisinautól. Olaszországban azonban nem kapott lehetőséget a felnőttek között, a Torino pedig kölcsönadta a holland Fortuna Sittard, majd a Waalwijk együttesének, végül elengedte a Sepsihez. Aztán a háromszékiek is kölcsönadták a Voluntari-nak és az volt Damascan eddigi legjobb időszaka: 30 bajnokin 10 gólt lőtt.

Az FC Stade-Lausanne Ouchy abszolút újonc a svájci élvonalban és nem összekeverendő a 7-szeres bajnok, Karlo Leticát (ex- Kolozsvári CFR és Hermannstadt) és Szalai Gábort (ex-Kecskemét) foglalkoztató FC Lausanne-Sport együttesével. Amely ebben a szezonban szintén újonc a Super League-ben.

Az FC Stade-Lausanne Ouchy a tabella utolsó helyén áll, mindössze 11 ponttal, így Damascannak és társainak nem lesz könnyű dolga, ha benn akarják tartani. A 34-szeres moldovai válogatott csatár egyelőre a szezon végéig, kölcsönben kötelezte el magát a piros-fehérekhez. Ezzel Dobozi Krisztián után a második játékos, akit ezen a télen kölcsönadott a Sepsi. Érkező még nincs.

 

A rovat legfrissebb hírei