Csak Kolozsvár nyert


Öt mérkőzéssel elrajtoltak a női kosárlabda Románia-kupa küzdelmei. Az erdélyi csapatok közül csupán a Kolozsvári U tudott nyerni.

 Tíz gyengébben rangsorolt csapat részvételével ma elrajtolt a női kosárlabda Románia-kupa, akik párba osztva oda-visszavágó alapon döntik el a következő körbe való jutást.

Az erdélyi csapatok közül a Nagyváradi Rookies kezdte meg a küzdelmeket hazai környezetben ám nem igazán sikerült megnehezítenie a CSM Alexandria dolgát, így nagyon nehéz helyzetbe került a visszavágót illetően. Ugyancsak tetemesnek mondható hátrányt szedett össze a Marosvásárhelyi Sirius is, akik a Bukaresti Agronomia vendégeként szenvedtek 15 pontos vereséget.
 
A Kolozsvári U, illetve a Kézdivásárhelyi KSE eredménye viszont bizalomra ad okot a folytatást illetően. Sőt a Rapid ellen 14 pontot szerző Kilin Tündéék nagy lépést tettek a következő kör felé miután az U négy pontos sikert könyvelt el idegenben. A Kézdivásárhelyi KSE viszont hullámzó meccset tudott le Konstancán, hogy végül három ponttal alulmaradjanak. Vesztüket inkább az okozta hogy voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor perceken át nem igazán sikerült pontokat szerezni.
 
Románia-kupa, 1. forduló, odavágók
 
CSM Targoviste – FCC Baschet Arad 60–53
Phoenix Konstanca – Kézdivásárhelyi KSE 61–58
Bukaresti Rapid – Kolozsvári U 63–67
Bukaresti Agronomia – Marosvásárhelyi Sirius 60–45
Nagyváradi Rookies – CSM Alexandria 52–67
 
A visszavágókat jövő héten rendezik.

A rovat legfrissebb hírei