Sepsi-vereség lett a diósgyőri hullámvasút vége


Egy pazar negyed kevés volt a magyar bajnok ellen.

Egy nagyszerű és három halovány negyed után megvan a Sepsi OSK újabb veresége a női kosárlabda Euroliga A csoportjában, miután a 12. fordulóban 72:54-re kikapott Diósgyőrben a magyar bajnok DVSK ellen. A magyar válogatott Gereben Lívia 25 és fél perc alatt 2 pontot szerzett – Sepsi csapatában.

Az első három negyed igazi hullámvasút volt a két együttes számára: az elsőt magabiztosan nyerte a Diósgyőr (22:11), a másodikban „visszavágott” a Sepsi (23:12), a harmadikban pedig ismét hengerelt a DVTK (21:10). A negyedikben viszont a sorminta megszakadt, a hazaiak ugyanis ezt is megnyerték (17:10), így a magyar bajnok örülhetett a mérkőzés végén.

A pocsék első negyed után a másodikban Jovana Pasics duplájával a Sepsi 31:31-re egyenlített, sőt, Morgan Green triplája után már 34:33-ra vezetett is. A nagyszünetre 34:34-el vonultak a csapatok.

A második félidőben aztán már a Diósgyőr nem engedett javítási lehetőséget ellenfelének. A harmadik negyed után 55:44-re vezettek a hazaiak, a vége pedig 72:54 lett.

A Diósgyőr legeredményesebb játékosa a 20 pontig jutó Milica Jovanovics volt, a Sepsi csapatába pedig a 15 pontos Jovana Pasics. Társai közül Borislava Hrisztova 11, Morgan Green 9, Masa Jankovics 8, Ellen Nyström 5, Katy Aramu 4, Gereben Lívia pedig 2 pontig jutott.

Két győzelemmel és tíz vereséggel, 16,7%-os teljesítménnyel a Sepsi továbbra is az A csoport utolsó előtti, azaz 7. helyén áll. Az utolsó előtti fordulóban, január 24-én a listavezető török Fenerbahcét fogadja.

fotók: www.fiba.basketball/euroleaguewomen

 

A rovat legfrissebb hírei