Sepsi: miden szezonra jut egy kiütés Videó


Tovább menetel a Sepsi Storck mester irányításával.

A Sepsi OSK nem akármilyen győzelemmel nyitotta meg a 2024-es labdarúgó-évet Romániában: a SzuperLiga 22. fordulójának első mérkőzésén, hazai pályán, 6:0-ra kiütötte a Politehnica Iasi együttesét. Akinek edzője az a Leo Grozavu, akinek irányításával a Sepsi az első kisebb sikereit érte el a honi labdarúgásban.

A gólcsapot a 19. percben Florin Iliea nyitotta meg, aki saját kapujába vágta Marius Stefanescu gyengécske lövését. A 36. percben Varga Roland harcolt ki tizenegyest, amt Cosmin Matei értékesített, majd a szünet előtt (42.) Nicolae Paun lőtte a harmadikat.

A szünet után, a 62. percben Sherif Kallaku folytatta a gólgyártást, majd a hajrában (84.) előbb Marius Stefanescu lőtt egy bombagólt, végül pedig (88.) Mihai Balasa értékesített egy újabb büntetőt, beállítva ezzel a 6:0-s végeredményt.

A Sepsi kapuját ezúttal is Niczuly Roland védte, míg kezdőként Varga Roland a 63., Kecskés Ákos pedig a 75. percig volt a pályán. A német Bernd Storck kinevezése óta 5 bajnokin négy győzelem és 1 döntetlen a csapat mérlege, ehhez jön egy iksz a Román Kupában is.

Ez volt a Sepsi második legnagyobb arányú győzelme a SzuperLigában – és érdekesség, hogy a legutóbbi három szezon mindegyikére jutott egy nagyarányú OSK-győzelem. A 2021-2022-es szezonban, április 4-én a Sepsi 6:0-ra intézte el az Academica Clincenit, a 2022-2023-as idényben, szeptember 22-én pedig 7:0-ra a Botosani-t.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi 

A rovat legfrissebb hírei