Kolozsvári győzelem az év első erdélyi rangadóján Videó


A vendégek szereztek vezetést, de egy perc múlva jött a válasz – aztán a hazai győzelem.

A Sepsi kiütéses győzelmével és 2024 első erdélyi rangadójával kezdődött az új labdarúgó esztendő Romániában: a Kolozsvári Universitatea hazai pályán 2:1-re legyőzte a Hermannstadt együttesét a felsőházba törekedő csapatok mérkőzésén.

A kolozsváriak már az első félidőben is domináltak, de nem tudták gólra váltani szép számú helyzeteiket. A szünet után viszont, egész pontosan a 63. percben, a tétovázó hazai védők között Daniel Paraschiv passza után Alessandro Murgiának csak az üres kapuba kellet passzolnia a labdát egy méteres távolságból (0:1). Az olasz középpályásnak ez volt az első gólja 2020. októbere óta, akkor a SPAL színeiben talált be az olasz második osztályban.

Nem sokáig örülhettek azonban a nagyszebeniek, bő egy perccel később ugyanis Alexandru Chipciu 15 méterről a léc alá bombázott (1:1). Sőt, a 77. percben Dan Nistor zseniális, 40 méteres passza után Daniel Popa egyedül maradt Vlad Mutiu kapussal és 8-9 méterről nem hibázott (2:1).

A forduló folytatásában a Kolozsvári CFR vasárnap délután 15.00 órakor a sereghajtó Botosani vendége lesz, majd hétfő este 20.00 órai kezdettel a listavezető FCSB az Aradi UTA együttesét látja vendégül.

fotó: https://www.facebook.com/FCUCluj

 

 

A rovat legfrissebb hírei