Újabb magyar válogatottal erősítette meg keretét a Sepsi


Az Európa-bajnokságot is megjárt szélső számára Törökország, Svájc és Ciprus után ez lesz a negyedik külföldi állomáshely.

Megvan a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK csapatának első téli igazolása: a 14-szeres magyar válogatott Varga Kevin két és fél éves szerződést írt alá a háromszéki piros-fehérekkel, jelentette be hétfő délután a bajnoki tabella 5. helyén álló együttes.

A 27 éves Varga Kevin a Debrecenben lett ismert játékos és innen indult el külföldi pályafutása: játszott a török Kasimpasa és Hatayspor, a svájci Young Boys és a ciprusi Apollon Limasszol együttesében. Az Apollon színeiben ősszel tíz meccsen 2 gólpasszt osztott ki. A magyar NB I-ben 100 találkozón 12 gól és 20 gólpassz, a török Süper Ligben 62 meccsen 5 gól és 5 gólpassz a mérlege, míg a svájci Super League-ben 6 mérkőzésen lépett pályára.

A bal oldali szélső támadó 14 alkalommal játszott a magyar válogatottban és egy gólt szerzett. Varga csereként beállva két találkozón is szerepelt a 2020-as Európa-bajnokságon.

Varga szerződtetésével háromra emelkedik a magyar válogatottban pályára lépő játékosok száma a Sepsi keretében: a védő Kecskés Ákos egyszer, a jobbszélső támadó Varga Roland pedig 24 alkalommal ölthette magára a magyar nemzeti tizenegy mezét.

„Még van a tarsolyunkba 2 név, nem is akármilyen! De ezt majd meglátjuk a hét vége felé! Ha csak egyik sikerül, akkor is nagy dolog lesz!”, írta közösségi oldalán Diószegi László, a Sepsi tulajdonosa.

Társoldalunk, az nb1.hu értesülései szerint a Sepsi nagyon szeretné kölcsönvenni az olasz második osztályú Pisánál létszámfölöttivé váló, 77-szeres válogatott Nagy Ádámot.

fotók: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei