Menesztette edzőjét a CFR, a tulaj elárulta, ki az utód


Alig egy forduló után megvan az év első edzőváltása a SzuperLigában – senkit sem ért meglepetésként.

Immár nem Andrea Mandorlini a román labdarúgó élvonalban szereplő Kolozsvári CFR edzője – jelentette be az erdélyi klub szerda délelőtt hivatalos csatornáin. Ioan Varga tulajdonos arról is beszélt, hogy Adrian Mutu lesz az olasz mester utódja.

Andrea Mandorlini a 2009-2010-es szezonban bajnoki címet nyert a CFR-re, majd 2023 nyarán tért vissza Kolozsvárra. Bíztató kezdés után az összetételében alaposan megváltozó, értékében visszaeső kerettel felálló „vasutasok” alaposan visszaestek: legutóbbi 13 tétmérkőzésük közül csak kettőt tudtak megnyerni! A tavaszi szezonnyitón, a seregható Botosani elleni 1:0-s vereség és a kilátástalan játék pedig végzetesnek bizonyult.

Talán a téli felkészülést sem Mandorlini vezeti, ha december utolsó játéknapján csapata szét nem zúzza 4:0-ra a városi rivális Universitateát. Így viszont az új edzőnek menet közben kell majd átvenni a csapatot, egy, már elvégzett téli felkészülés után….

Az új edző pedig minden bizonnyal Varga jó barátja, Adrian Mutu lesz. „Mindenben megegyeztünk Mutuval”, ismerte el a tulajdonos a gsp.ro oldalnak. Varga azt is elárulta, hogy a cél az Európa Liga elérése, mert a bajnoki cím nem lehet elvárás, tekintve, hogy a FCSB 11 ponttal előzi meg a kolozsváriakat a bajnoki tabellán.

A játékosként legendás Mutu olyan csapatokban rugdosta a gólokat, mint az olasz INter, JUvents, Parma, Fiorentina, vagy az angol Chelsea. Edzőként a Voluntari, a CSU Craiova, a Rapid és az azeri Neftchi Baku csapatait irányította, továbbá az U21-es román válogatottat. Decemberben küldték el az azeriektől, azóta szabadúszó.

fotók: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei