Kiiktatta a Sepsi támadójátékát a Fenerbahce


Ötven pontig sem jutott a háromszéki együttes, igazi mélypont a csapat számára.

Nem mindennapi vereséget szenvedett szerda este hazai pályán a Sepsi OSK női kosárlabda-csapata az Euroliga A csoportjának 13. fordulójában a Fenerbahce együttesétől: a bombaerős török gárda 82:49-re (12:20, 15:18, 13:25, 9:19) nyert a Sepsi Arénában.

Azt, hogy hogy a Fenerbahce jobb, tudtuk, hiszen a törökök fölényesen vezetik az A csoportot, míg a Sepsi az utolsó előtti. Ráadásul Isztambulban 110:63-ra leiskolázták a székelyföldieket. De a Sepsi akkor is dobott legalább 63 pontot, mint ahogy az Euroliga minden eddigi mérkőzésén eljutott legalább 54-ig. Ezt a negatív csúcsot az előző fordulóban, Diósgyőrben érték el – kezd fáradni talán az együttes, amely most első alkalommal mérhette össze tudását a földrész legerősebb nemzetközi sorozatában?

Boriszlova Hrisztova duplájával 4:2-re még a Sepsi vezetett – aztán soha többé. Az első negyed végén 20:12-re, a valamelyest kiegyenlítettebb második végén pedig 38:27-re vezettek a törökök.

A szünet után sem változott a játék képe, a Sepsi nem találta a török védekezés kulcsát, így a második félidőben összesen 21 pontot szerzett csupán – szemben az isztambuliak 44 pontjával. Ugyan most a Fener meg sem közelítette a 100 pontot, de kiiktatta a Sepsi támadójátékát.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a 16 pontig jutó Boriszlava Hrisztova volt, míg Morgan Green 12, Masa Jankovics 11, a magyar válogatott Gereben Lívia 4, Katy Armanu és Stefania Catineanu pedig 3-3 ponttal segítette csapatát.

Két győzelemmel és 11 vereséggel, 15,4%-os teljesítménnyel a Sepsi a 7. helyen áll, előnye viszont már csak 9 pont az utolsó helyezett lengyel Polski Lublin előtt. Az utolsó fordulóban, január 30-án a Sepsi ahhoz a francia Lyonhoz látogat, amelyet hazai pályán le tudott győzni 86:85-re.

képek: www.fiba.basketball/euroleaguewomen

 

A rovat legfrissebb hírei