Súlyos szatmári vereség Brnóban


Nem kezdődött túl jól a VSK szereplése a Közép-Európai Kupában.

Súlyos vereséget szenvedett a csehországi Brnóban a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabda csapata a Közép-Európai Kupa első csoportmérkőzésén. A Zabiny végig irányítása alatt tartotta a mérkőzést, az első és a harmadik negyedben azonban szabályosan leiskolázta a szatmáriakat és végül 105-65 arányú győzelmet aratott.

Goran Boskovics, a szatmáriak edzője több gonddal is küszködött a találkozó előtt, Brittany Densont ugyanis térdpanaszok, Flavia Ferenczit hátfájás, Adina Popot pedig tüdőgyulladás gyötörte.
A VSK-át pedig a brnóiak gyötörték meg alaposan az első negyedben, amelyet máris 16 pontos előnnyel, 31-15-re nyertek meg. A folytatás valamivel jobban sikerült a vendégek számára, kiegyenlítettebbé tudták tenni a játékot, ezzel együtt is alulmaradtak 17-15 arányban.

A második félidőt 48-30-as előnnyel kezdte tehát a hazai gárda, ehhez aztán rögvest hozzá is tett további 16 pontot egy olyan negyedben, amelyben csak 11 pontot engedélyezett a VSK-nak. Az utolsó játékrész az eddigieknél is pontgazdagabb negyedet hozott, ekkor már mindkét társaságot felszabadította a tény, hogy már eldőlt a győztes kiléte. Az utolsó tíz percben a Brno 30, a VSK pedig 24 pontot dobott, így alakult ki a 105-65-ös végeredmény.

A Boskovics-csapat ezzel elszenvedte első vereségét is az idényben, mivel a bajnokság első két fordulójában 62-54-re múlta fölül az Aradi FCC Baschet-et, majd 73-22-re verte meg a Nagyváradi Rookiest. A harmadik számú európai kupasorozatban pedig, amelyet 2018-ban meg is nyert, már csütörtökön javíthat, amikor a szintén cseh Ostravában a helyi SBS-sel mérkőzik meg.

fotó: bkzabiny.cz

A rovat legfrissebb hírei