Erdélyben szenvedte el első vereségét Storckkal a Sepsi – a 91. percben 4-szer is egyenlíthettek volna Videó


Vargát váltotta Varga, de a ziccert nem tudta gólra váltani a magyar válogatott szélső.

Öt bajnoki után elszenvedte első vereségét Bernd Stock vezetőedző irányításával a román labdarúgó SzuperLigában a Sepsi együttese, amely a 23. fordulóban, szombat délután 2:1-re kikapott Aradon. Volt itt minden, tizenegyes és visszavont tizenegyes, kapu előtti tűzijátékok, de a ráadás perceiben a bemutatkozó Varga Kevin tudott kiegyenlíteni – mint ahogy társai sem.

Az első fél órában mindkét csapat előtt egy-két kisebb lehetőség adódott, a gólszerzéshez azonban a vendégek álltak közelebb, amikor a 27. percben Comin Matei megnyerte párharcát Alexandru Bengával szemben, de lövését Danilo Kucser védeni tudta.

Alig nyolc perccel később azonban, egy meglehetősen szerencsés góllal már vezetett is az UTA! Gabriel Debeljuh veszítette el a labdát saját csapata kapujától mintegy 25 méterre, Andrej Fábry lövésre szánta el magát, a labda azonban megpattant Eric Omondi lábán, így Niczuly Rolandnak esélye sem volt védeni.

A 40. percben szinte megduplázta előnyét az UTA, de a hatalmas tűzijátékot nem tudta gólra váltani – elsősorban Florin Stefan hősies védekezése és Niczluy védései miatt. Egy szöglet után Stefan előzte meg a kapu előtt egy méterrel helyezkedő Bengát, de Niczulynak így is védenie kellett. A Sepsi védelme nem tudott felszabadítani, pillanatokkal később Stefan már a gólvonalon állva mentett, majd blokkolta az újabb lövést, végül Niczuly védése hárította el a veszélyt.

A második félidő is Niczuly védésével kezdődött, amikor Fábry távoli kísérletét ütötte ki. Az 57. percben végül gólra váltotta fölényét az UTA, amikor Diogo Rodrigues vette át szépen a labdát Kecskés Ákos mellett, majd egy csellel elküldte piacra a magyar válogatott védőt és kettőre növelte csapata előnyét (2:0).

Az utolsó fél órában két befújt büntető és a hazai kapus bravúrjai borzolták a kedélyeket. A 62. percben a Sepsi csatára, Gabriel Debeljuh esett el érthetetlen módon védője mellett, a játékvezető előbb büntetőt ítélt a meglehetősen kétes szituációban, majd a VAR oldotta meg a gordiuszi csomót – les megítélésével. A 87. percben aztán Branislav Ninaj fejelte a labdát az egyik védő kezére, a VAR vizsgálat után a bíró ezúttal büntetőt ítélt, amit Marius Stefanescu értékesített is (2:1).

A 91. percben az egyenlítéshez is közel került a Sepsi, de Danilo Kucser kétszer is közelről blokkolta Pavol Safranko lövését, majd a Varga Rolandot a szünetben váltó, a Sepsiben most bemutatkozó Varga Kevint is, végül Stefanescu egy finom csel után az égbe bombázta a labdát 11 méterről…

A Sepsi csapatában Niczuly Roland végig védte a mérkőzést, Kecskés Ákos kezdőként a 66. percig, Varga Roland pedig a szünetig volt a pályán, míg a héten szerződtetett Varga Kevin névrokonát váltva a szünetben állt be.

Négy győzelem és egy döntetlen után tehát először szenved vereséget a Sepsi Bernd Storck vezetésével, míg az UTA két döntetlen és két vereség után nyert ismét.

A forduló folytatásában vasárnap 14.00 órakor a Hermannstadt a sereghajtó Botosani-t fogadja, majd a Kolozsvári Universitatea 17.00 órai kezdettel a Iasi vendége lesz, zárásként pedig hétfő este a Kolozsvári CFR a Voluntari-t látja vendégül.
 
fotó: lpf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei