Magyarország ellen készül Belényesi és Vancsik


A nagyváradiak kiválósága korábban a magyar válogatott látóterébe is belekerült.

Alig néhány héttel a Horvátországban megrendezett Európa-bajnokság után ismét rangos világverseny vár Magyarország és Románia vízilabda-válogatottjaira: a világbajnokság, amely egyben olimpiai kvótaszerző torna is. Ám amíg Magyarország mindkét csapata ott lesz a február 5-én kezdődő vébén Dohába, addig Romániát csak a fiúk képviselik majd.

A Bogdan Rath vezette csapat, soraiban két erdélyi magyarral, Vancsik Leventével és Belényesi Dáviddal, az Európa-bajnokságon a 8. helyen végzett, Katar fővárosában pedig a még szabad négy olimpiai hely egyikének megszerzése a cél. Párizsban már biztosan ott lesz a házigazda Franciaországon túl Magyarország, Görögország, Japán, az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, a Dél-Afrikai Köztársaság és a friss Európa-bajnok Spanyolország.

Románia és Magyarország egyaránt a D csoportba kapott besorolást, sőt, február 5-én egymás ellen kezdik a bált. Következik aztán Kazahsztán és Olaszország. A csoportelső egyenes ágon kvalifikálja magát a negyeddöntőbe, a 2. és 3. helyezetek pedig rájátszásban juthatnak el ugyanoda.

A Magyarország elleni találkozó különösen pikánsnak ígérkezik Belényesi Dávid számára, hiszen a Nagyvárad gólzsákja korábban szerepelt a magyar utánpótlás-válogatottak radarján is…

Magyarország 8 olyan játékossal vág neki a világbajnokságnak, akik kihagyták az Európa-bajnokságot. Ezzel együtt a Varga Zsolt irányította csapat tartalékosan is negyedik lett Horvátországban. Dohában ezzel aligha érnék be…

A lányoknál Új-Zéland, Szingapúr és Ausztrália lesz az ellenfél a csoportban, a Mihók Attila és Cseh Sándor vezette gárda célja, hogy megszerezze az olimpiai részvételhez szükséges kvótát.

fotó: h2opolo.ro

A rovat legfrissebb hírei