A Sepsi vezetői elégedettek és videóval bizonyítják edzőjük ártatlanságát


Véget ért a háromszéki gárda szereplés a kontinens legrangosabb nemzetközi versenysorozatában.

A Lyon otthonában 94:77 arányban elveszített találkozóval véget ért a Sepsi OSK csapatnak szereplése Európa legrangosabb női kosárlabda versenysorozatában, az Euroligában. A vezetőség elégedett, a búcsú mégis keserédes.

Hiába Boriszlava Hrisztova (22 pont) és a magyar válogatott Gereben Lívia (16) remeklése, a Sepsi nem tudta megismételni a hazai bravúrt, amikor 86:85-re legyőzte a franciákat. Ezen kívül Zoran Mikes tanítványai a lengyel Lublint tudnák még megverni (88:58), így két győzelemmel és 12 vereséggel az A csoport utolsó előtti, 7. helyen zárták a sorozatot. Egyedül azt a Lublint előzték meg, amely a Sepsi mellett (76:56) a Diósgyőrt tudták legyűrni egy egészen bizarr mérkőzésen, amelyen a végül második helyezett magyarok alig szereztek több pontot, mint egy jó kézilabdacsapat: 37-et hoztak csak össze, szemben a lengyelek 56 egységével.

A Sepsire visszatérve, a vezetéség elégedetten értékelte a csapat fennállásának első euroligás szereplését. Rusz István klubelnök a szekelysoprt.ro oldalon felhívta arra a figyelmet, hogy jó néhány csapatnak több év alatt sem jött össze a győzelem. „Hatalmas értéke van annak a két sikernek, rendkívül büszkék vagyunk rá. Több mérkőzésen is jól játszottunk, volt, ahol végig versenyben voltunk. Úgy gondolom, minden pillanatát kiélveztük és kihasználtuk. Kiválóan szerepeltünk, elégedettek vagyunk és tudjuk, hogy a jövőben már tudunk erre építeni. Ez egy visszaigazolás volt, hogy jó úton haladunk”, fogalmazott a vezető. Rusz kiemelte, világsztárok, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok ellen álltak helyt és a szurkolók láthatták, szívüket-lelküket kitették a pályán.

Molesztálási a botrány a végére

Nem volt azonban felhőtlen a búcsú az Euroligától, Gabby Williams, a Lyon amerikai játékosa megváldolta ugyanig Zoran Mikes vezetőedzőt, hogy a mérkőzés folyamán megpaskolta a fenekét!

A Sepsi „teljes mértékben kiáll” edzője mellett, fogalmaztak egy sajtóközleményben, sőt, videofelvételekkel igyekeztek bizonyítani igazukat.

A csoport második helyén végzett és továbbjutott viszont a Diósgyőr csapata, amely a negyeddöntőben a  a francia Villeneuve d'Ascq LM együttesével találkozik majd.

 

A rovat legfrissebb hírei