A hosszabbításban fordított és nyert a CFR Videó


Második meccsét is megnyerte új vezetőzője irányításával a kolozsvári együttes.

Egy eseménytelen első és egy lüktető második félidő után 2:1-re nyert a Petrolul Ploitesti otthonában a Kolozsvári CFR együttese a román labdarúgó SzuperLiga 24. fordulójában. Ez azt jelenti, hogy Adrian Mutu második meccsét is megnyerte a korábbi sorozatbajnok kispadján.

Az első félidő két kolozsvári ziccert és egy ploiesti gólt hozott. Philip Otele rögtön a 26. másodpercben kapu mellé gurított 16 méterről, egyedül a kapussal. A 20. percben viszont már Lukas Zimának kellette védenie Daniel Birligeával szemben. A 23. percben aztán Okechukwu Christian Irobiso
használta ki Mihai Ilie bizonytalankodását és szerezte meg első gólját, mióta visszatért Szaúd-Arábiából (0:1).

Jóval eseménydúsabb második félidő következett, amelyben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a hálóőrök pedig remekül állták a sarat. Rögtön a pihenő után Bart Meijers tette próbára Razvan Savát, válaszként az 52. percben Kader Keita 20 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot (1:1). Érdesség, hogy a télen a Sivassportól igazolt 23 éves elefántcsontparti védekező középpályás 22 török és 6 svájci élvonalbeli mérkőzésen egyszer sem volt eredményes….

Az utolsó fél órára még jobban felgyorsultak az események. Alexandru Musi verte meg könnyen Petar Mamaic-csot, majd lőtt kevéssel kapu mellé, a hazai kapu előtt pedig Peter Michael maradt egyedül Zimával, de a cseh kapus védeni tudott. Alig két perccel később Sava mutatta be a forduló védését Musi 6 méteres lövésénél, majd Jair lőtt kapu fölé, végül Alexandru Isfant állította meg a kolozsvári kapus.

A 94. percben aztán Michael volt határozottabb Pal Papp-pal szemben, középre passzolt, ahol Ciprian Deacnak nem volt nehéz dolga: 4 méterről az üres kapuba passzolt (1:2). A Petrolul ebben a szezonban nem veszített olyan mérkőzést, amelyen megserezte a vezetést. Mostanáig.

A forduló folytatásában, vasárnap délután a Kolozsvári Universitatea az Aradi UTA-t fogadja 13.00 órai kezdettel, majd 16.30-tól a Sepsi a CSU Craiovát látja vendégül, hétfő délután pedig a (17.00 órakor) a Hermannstadt a Voluntari vendége lesz.

 fotó: www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei