A Kolozsvár lőtte a legszebb gólt, de az Arad szétszedte a védelmét Videó


Az UTA zsinórban második erdélyi rangadóját is megnyerte.

A szezonban mindössze másodszor volt képes arra a bravúrra a román labdarúgó SzuperLigában játszó Aradi UTA, hogy zsinórban két meccset is megnyerjen: a Sepsi után vasárnap délben a Kolozsvári Universitateát is felülmúlta – ezúttal idegenben 3:1-re.

A mérkőzésnek nem is lehetett más végkifejlete, olyan gyenge teljesítményt nyújtott a kolozsvári védelem, hogy az egyetemisták örülhetnek, amiért ennyivel megúszták. Persze, ha az 5. percben Daniel Popa gólja nem lett volna les, lehet, más a vége...

A 13. percben Lucas Masoero veszítette el a labdát a felezővonal közelében, Eric Omondi végigfutott a térfélen és megszerezte a vezetést (0:1). Húsz perccel később ismét a kenyai szélső volt a főszereplő, amikor önzetlenül passzolt Kevin Luckassenhez azt követően, hogy az ő saját lövését Plamen Iliev még védeni tudta (0:2).

A szünet előtt felcsillant a hazai szurkolók szeme, amikor Daniel Popa alighanem a forduló legszebb góljával kiegyenlítette: a támadó a tizenhatos bal sarkának közeléből csavart a hosszú sarokba (1:2).

A szünet után azonban a bizonytalan kolozsvári védők között (ahol debütált a 29 éves argentin Frederico Anselmo) sorra alakították ki helyzeteiket az aradiak. Az 55. percben Omondi bal oldali beadása után úgy talált utat a kapuba a labda, hogy senki sem ért bele (1:3), majd Plamen Iliev kétszer is egy az egyben védett Omondi és Luckassen ziccereinél.

A Sepsi (2:1) elleni győzelem után tehát második erdélyi derbijét is megnyerte 2024-ben az UTA, ráadásul ebben a szezonban októberben esett meg csak vele, hogy két bajnokit nyerjen zsinórban. Ezzel szemben az Universitatea idei első meccsén még legyűrte a Hermannstadtot (2:1), azóta viszont két vereség következett: ezt megelőzően a Iasi otthonában maradt alul (0:1).

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad

 

A rovat legfrissebb hírei