Visszafújt és megadott büntető – zsinórban másodszor is kikapott a Sepsi Videó


Kovács Istvánnak nehéz meccse volt Sepsiszentgyörgyön, egy magyar kezdett csak a hazaiaknál.

Arad (1:2) után hazai pályán is vereséget szenvedett a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a román SzuperLiga 24. fordulójában, hazai pályán, 3:1-re kikapott a CSU Craiovától. Négy győzelem és egy döntetlen után zsinórban másodszor szenved tehát vereséget a székely gárda Bern Stock vezetésével.

Az első negyed óra főszereplője Raul Silva volt, a vendégek portugál védője ugyanis előbb szerzett egy lesgólt, majd a sajt csapata tizenhatosán belül ütközött Gabriel Debeljuhhal, aki elesett, de Kovács István nem ítélt büntetőt. A 33. percben aztán végre villant Debeljuh, aki Jovan Markovic labdavesztését követően megszerezte a vezetést a Sepsinek (1:0).

Nem vonultak azonban előnnyel szünetre a hazaiak, az első félidő ráadásában ugyanis Markovic egy közeli fejessel kiegyenlített (1:1).

A szünet után Kovács és a VAR lépett elő főszereplővé. Az 51. percben a nagykárolyi bíró „megette” Markovic műesését, de a videobíró vizsgálata után viszont megváltoztatta ítéletét. A 73. percben Bogdan Otelita lerántása után ismét büntetőt ítélt Kovács, a döntést ezúttal a VAR is jóváhagyta, Elvir Koljic pedig megszerezte a vezetést a CSU-nak (1:2).

Tíz perccel később Alexandru Cretu jó 22 méterről mattolta Niczuly Rolandot, eldöntve ezzel a három pont sorsát (1:3).

A hazaiaknál a végig védő Niczuly mellett Varga Kevin a 63. percben lépett pályára, míg Gedő Hunor, Kecskés Ákos és Varga Roland ezúttal nem kapott lehetőséget.

Vereségével a Sepsi visszaesett a 6. helyre és amennyiben hétfő délután (17.30) a Hermannstadt nyerni tudna a Voluntari otthonában, akkor a nagyszebeniek megelőznék a sepsiszentgyörgyieket.

fotó:  https://www.facebook.com/UCVOficial

 
 

A rovat legfrissebb hírei