Magyarország alaposan helybenhagyta Romániát a nyitányon


Belényesi és Vancsik sem tudott betalálni a magyar kapuba.

A várakozásoknak megfelelően Magyarország fölényes győzelemmel kezdte Románia ellenében a Dohában zajló férfi vízilabda-világbajnokságot: Varga Zsolt tanítványai 15:8-re győzték le Bogdan Rath együttesét. A román válogatottban Belényesi Dávid és Vancsik Levente is lehetőséget kapott.

Magyarország elsöprő magabiztossággal kezdte a mérkőzést és két 5:2-es negyed után 10:4-re vezetett az első félidő végén. A pihenő után Románia 3:2-re be tudta húzni ugyan a harmadik negyedet, a negyediket viszont ismét Magyarország nyerte 3:1-re, így a vége magabiztos, 15:8 arányú magyar győzelem lett.

Magyarország góljain Vámos Márton, Zalánki Gergő (egyaránt 3), Manhercz Krisztián, Jansik Szilárd, Nagy Ádám (egyaránt 2), Angyal Dániel, Fekete Gergő és Német Toni (1-1) osztoztak, míg a másik oldalon Vlad Georgescu és Tudor Fulea volt a legeredményesebb 2-2 találattal, a korábban a magyar utánpótlás-válogatottal is kacérkodó Belényesi nem tudott betalálni, mint ahogy Vancsik sem.

A folytatásban, szerdán Magyarország Olaszországgal, Románia pedig Kazahsztánnal, majd pénteken Magyarország Kazahsztánnal, Románia pedig Olaszországgal csap össze.

fotó: https://www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo

 

A rovat legfrissebb hírei