A világbajnokság második legnagyobb arányú győzelmét aratta Románia


Vancsik gólokkal járult hozzá a gálához, Belényesi még a meccskeretből is kimaradt.

A Magyarország ellen 15:8-ra elveszített nyitány után a Dohában (érdekesség, hogy ezzel párhuzamosan Katarban zajlik a labdarúgó Ázsia Kupa is) megrendezésre kerülő férfi vízilabda világbajnokság második fordulójában Románia 25:3-re lelépte Kazahsztánt.Magyarország pedig 9:9 után büntetőkkel legyőzte Olaszországot.

Alekszander Jeremir góljával némi meglepetésre a kazahok szereztek vezetést, ám mire második góljukat is meglőtték, Románia már 13:2-re vezetett. Ebben a periódusban szerezte mindkét gólját Vancsik Levente is, a Nagyvárad játékosa csapata 3., illetve 12. gólját dobta. Az első negyed végén Románia 7:1-re, a második végén már 13:2-re, a harmadik végén pedig 18:2-re vezetett, így a pihenőt kapó Belényesi Dávid nélkül is 25:3-re múlta felül ellenfelét.

Érdekesség, hogy ennél nagyobb arányú győzelem csak egy volt eddig ezen a világbajnokságon és azt is Kazahsztán szenvedte el: az első napon 33:3-ra kapott ki Olaszországtól. A második napon szintén 22-es különbséggel nyert Ausztrália, amely 29:7-re ütötte ki Dél-Afrikát.

A D csoport rangadóján a címvédő Magyarország és a nagy rivális Olaszország végig nagy harcot vívott egymással, a mérkőzés olyannyira kiegyenlített volt, hogy minden negyed döntetlennel végződött. A rendes játékidő vége 9:9 lett, végül Magyarország büntetőkkel 16:15-re nyert.

Az utolsó csoportfordulóban, pénteken Magyarország Kazahsztánnal, Románia pedig Olaszországgal csap össze.

fotó: https://www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo

 

A rovat legfrissebb hírei