Egy félidőn keresztül tartotta magát a Vancsikot nélkülöző Románia az olaszokkal szemben


Románia a rájátszásban vívhatja ki a negyeddöntős szereplés jogát.

Az első félidőben remekül tartotta magát a román férfi vízilabda-válogatott a sokkal magasabban rangsorolt Olaszország ellen a Dohában zajló világbajnokság utolsó csoportkörében, ám végül kijött a nagyobb tudás és a taljánok 16:10-re nyertek.

A Magyarország elleni vereség (8:15) és Kazahsztán kiütése (25:3) után a D csoport utolsó körében Olaszország volt a Belényesi Dáviddal a soraiban felálló, de ezúttal Vancsik Leventét nélkülöző Románia ellenfele. A tét egy álom volt: a második hely megszerzése.

Az első félidőben remekül tartotta magát a román csapat, amely 2:1-re még vezetett is, majd az első negyed 4:3-as olasz előnnyel zárult. A második játékrészben az olaszok rendre elléptek 2 gólra, de Románia mindannyiszor csökkentette hátrányát, így a nagy szünetre 8:7-es fórral vonultak az olaszok.

A második félidőben aztán már kijött a klasszis különbség a két együttes között: 10:8-as előnyről az olaszok a végéhez közeledve 16:9-es előnyt hoztak össze, a vége pedig 16:10 lett. A román gólok közel harmadát, hármat Vlad Georgescu lőtte, míg Belényesi nem tudott kapuba találni.

A csoport másik mérkőzésén Magyarország 28:1-re legyalulta Kazahsztánt, így 8 ponttal megnyerte a D csoportot és a negyeddöntőig pihenőre vonulhat. A második helyen Olaszország végzett 7 ponttal, míg Románia 3 ponttal a harmadik lett, megelőzve a nulla pontos Kazahsztánt.

Románia a rájátszásban vívhatja ki a jogát annak, hogy bejusson a negyeddöntőbe, de nem lesz könnyű dolga, akár Szerbia, Montenegró vagy az Egyesült Államok lesz az ellenfele.

fotó: https://www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo/photos_by

 

A rovat legfrissebb hírei