Halványuló bajnoki álmok: egykori alapembere okozta a CFR vesztét Videók


A kolozsvári gárda már a második helyét is elveszítette, nem ő a FCSB első számú üldözője.

Egy megpattanó lövés okozta a Kolozsvári CFR vereségét a Rapid ellen a román labdarúgó SzuperLiga 25. fordulójában, aminek következtében a korábbi sorozatbajnok visszaesett a bajnoki tabella harmadik fokára. Immár a Rapid a listavezető FCSB első számú üldözője, a CFR pedig kezdhet búcsút inteni bajnoki álmainak.

A „vasutasok” rangadója az exek összecsapása is volt, hiszen a CFR vezetőedzője, Adrian Mutu a SzuperLigában legutóbb épp a Rapidot vezette, míg a másik oldalon Cristiano Bergodi vezetőedző szintén dolgozott a Fellegvárban, a játékosok közül pedig Damjan Dokovic és Claudiu Petrila is viselte a kolozsváriak bordó mezét. Kolozsváron ráadásul az a két csapat találkozott, amely egyaránt 42 ponttal állt a tabella 2. helyén, 9 ponttal lemaradva a FCSB mögött.

És éppen egy ex, Dokovic volt az aki, akinek 10 méteres, megpattanó lövése a 9. percben utat talált Razvan Sava (Hindrich Ottó ezúttal is csak cserekapus volt) kapujába (0:1). A CFR-t 2017 és 2021 között erősítő horvát nem is ünnepelt látványosan, megadva a tiszteletet a csapat iránt, amelynek színeiben 4 bajnoki címet is nyert….

Hiába birtokolta 66%-ban a labdát a CFR, egyenlíteni nem tudott. A legközelebb Vasile Mogos került az egyenlítéshez, de az ötös sarkáról leadott lövését Marian Aioani védeni tudta. Mint ahogy a másik oldalon Sava is blokkolta az egyedül kilépő Albion Rahmanit.

A nem túl eseménydús mérkőzés végén Mutu elszenvedte első vereségét a CFR élén két győzelem után, a csapat pedig visszaesett a harmadik helyre a tabellán.

Két gólos hátrányból mentett pontot az Universitatea

Az első félidő végén úgy tűnt, a másik kolozsvári gárda, az Universitatea is vereséget szenved a 25. fordulóban, hiszen Lyes Houri (9.) és Mihai Capatana (45+1.) két büntetőjével 2:0-ra vezetett a házigazda CSU Craiova. A pihenő után azonban Valentin Gheorghe azonnal szépített, majd a 64. percben Dan Nistor sem hibázott a büntetőpontról, így a kolozsváriak pontot mentettek az „egyetemista” rangadón.

A folytatásban vasárnap délután 18.15 órai kezdettel a Hermannstadt a Petrolult fogadja, majd 20:45-kor a Sepsi a listavezető FCSB vendége lesz, végezetül hétfőn az Aradi UTA a sereghajtó Botosanit látja vendégül.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei