A Sepsié volt a labda, a FCSB-é a győzelem Videó


Sorozatban harmadik mérkőzését is elveszítette a háromszéki gárda, már nem felsőházas helyen áll.

Zsinórban harmadik bajnokiját is elveszítette a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi, amely a SzuperLiga 25. fordulójának vasárnapi versenynapján 1:0-ra kikapott a listavezető FCSB otthonában. Niczuly Roland végig a kapuban állt, Kecskés Ákos kezdőként a 88. percig játszott, Varga Kevin a 63. percben lépett pályára, Varga Roland pedig nem került be a meccskeretbe.

A listavezető FCSB az első negyed óra végén megszerezte a vezetést, amikor a Puskás Akadémiától igazolt Alexandru Baluta 15 méteres lövése után a labda utat talált magának a védők és támadók erdejében, a takarásban álló Niczuly pedig nem tudott védeni (1:0).

Támadásba lendült a Sepsi, da Adnan Aganovic lövése kapu fölé, Sherif Kallakué és Pavol Safranko fejese pedig kapu mellé szállt. Legközelebb a gólhoz ismét a bukarestiek kerültek, de David Miculescu lövését Niczuly lábbal védte.

Hiába birtokolta 66%-ban a labdát a Sepsi, a második félidőben sem tudott igazán veszélyes lenni, sőt, Luis Phelipe lövését ismét Niczulynak kellett bravúrral védenie, a kipattanót pedig Baba Alhassan kapu fölé durrantotta.

A CSU Craiova (1:3) és az Aradi UTA (1:2) elleni fiaskók után zsinórban harmadik vereségét is elszenvedte tehát a Sepsi, amely ezzel a bajnoki tabellán visszaesett a 7., már nem felsőházi rájátszást jelentő helyre.

Unalmas döntetlen Nagyszebenben

A háromszékieket az a Hermannstadt előzte meg, amely vasárnap délután, hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Petrolul ellen. A rendkívül eseménytelen mérkőzésen a két csapat legveszélyesebb helyzetei leshelyzetek után alakultak, így az egyetlen említésre méltó esemény Jair szabadrúgása volt a második félidőben, de Catalin Cabuz szép vetődéssel megőrizte a hazai kapu érintetlenségét. Nem ez volt a két csapat legjobb meccse…

A bajnoki tabellán az 54 pontos FCSB előnye 9 egység a 45 pontos Rapid előtt. A Kolozsvári CFR 42 ponttal a 3., a 34 pontos Hermannstadt a 6., őt a 33 pontos Sepsi és Kolozsvári Universitatea követi. Amennyiben az Aradi UTA hétfő délután (17.00) hazai pályán legyőzi a sereghajtó, de ébredező Botosani-t, akkor ő is feljöhet 33 pontra…

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi/photos_by

 

A rovat legfrissebb hírei