Afrika-kupát megjárt játékos lesz Camora utódja a CFR-nél


Két bal oldali játékos távozását jelentette be kedden az erdélyi együttes.

Két játékossal csökkentette méretes keretét a román labdarúgó SzuperLigában szereplő Aradi UTA együttese: Aly Abeid a Kolozsvári CFR-hez szerződött, míg Reagy Ofosu szerződését felbontották. Érdekesség, hogy mindketten a bal szélen vethetők be.

A 26 éves Aly Abeid (fotó, fent) másfél szezon után távozik az Arad együttesétől, játékjogáért 100.000 eurót fizet a Kolozsvári CFR. A bal szélső védő a szaúd-arábiai Rijádban született, de 56-szoros mauritániai válogatott. Abeid eddig három Afrika Kupán vett részt Mauritánia csapatával, a vasárnap véget érő tornán csapatkapitányként képviselte hazáját.

A mauritániai ASAC Concorde, a spanyol Levante és Alcorcon, valamint a francia Valenciennes érintésével került, ingyen, Aradra. Kolozsváron a már 37 éves Mario Camora utódját látják benne, miután a horvát Petar Mamic nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az UTA színeiben 46 mérkőzésen egy gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki, ebben az idényben 22 mérkőzésen számítottak rá.

Távozik továbbá Reagy Ofosu is, aki szeptemberben érkezett Aradra. A németországi Hamburgban született, 32 éves ghánai bal szélső támadó 8 mérkőzésen 4 gólban is szerepet vállalt: egyet maga lőtt, hármat pedig előkészített. A kenyai Eric Omondi mögött viszont az utóbbi időben alig jutott neki szerep.

fotók: https://www.facebook.com/uta1945arad

A rovat legfrissebb hírei