Két fontos Vancsik-gól és Románia versenyben van a 9. helyért


Az aradi játékos kétszer is minimálisra csökkentette csapata hátrányát, csak egy társa dobott nála több gólt.

Románia versenyben van a 9. hely megszerzéséért a Dohában zajló férfi vízilabda-világbajnokságon, miután kedden 9:7-re legyőzte Kína együttesét. A sikerből oroszlánrészt vállalt Vancsik Levente, az aradi játékosnál csak egy társa dobott több gólt a meccsen. A keret másik magyar nemzetiségű játékosa, Belényesi Dávid ezúttal nem kapott lehetőséget.

Miután vasárnap 12:9-re alulmaradt Montenegró legjobbjai ellen, Románia számára a 9. hely megszerzése maradt az egyetlen célkitűzés a tornán. Ehhez pedig elsőként Kínát kellett legyőznie. A kiegyenlített mérkőzésen egy remek harmadik negyed elég is volt az üdvösséghez.

A meccs elején a kínaiak gyorsan két gólos előnyre tettek szert, de Vancsik Levente szépíteni tudott még a játékrész vége előtt. A második negyedben előbb Andrei Prioteasa, majd Vlad Georgescu révén kétszer is egyenlített az európai csapat, mégis 4:3-as ázsiai előnnyel zárult az első félidő.

A pihenő után ismét a kínaiak kezdtek jobban, da Vancsik egyre csökkentette csapata hátrányát, majd Georgescu egyenlített. Silvian Colodrovschi és Georgescu újabb találata már azt jelentette, hogy Románia 7:5-re vezet. Az utolsó negyedben Andrei Neamtu és Andrei Tepelus góljaira is jött egy-egy válasz, de ez már nem veszélyeztette a román győzelmet (9:7).

Csütörtökön az Egyesült Államok ellen dől el a 9. hely sorsa.

Valamivel később a címvédő magyar válogatott hiába vezetett az első félidő végén már 7:4-re is Franciaország ellen, egy egészen pocsék második félidőben csak 3 pontot sikerült összehoznia, így a gallok 11:10-re nyertek és bejutottak az elődöntőbe.

fotó: https://www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo

 

A rovat legfrissebb hírei