Meglepő helyre szerződött a marosvásárhelyi kapus


A román bajnok hálóőr bajnokesélyes csapatra cserélte az NB I kiesőjelöltjét.

Meglepő helyre szerződött Tordai Árpád: az egyszeres román bajnok hálóőr elhagyta a magyar labdarúgó élvonalban a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd együttesét és a litván bajnokaspiráns Zalgiris Vilniushoz szerződött.

A 26 éves Tordai Árpád Örs György a Viitorul (jelenleg Farul) együttesével román bajnokságot, kupát és szuperkupát is nyert, az élvonalban 28 bajnokin 26 gólt kapott és 12-szer őrizte meg kapuját érintetlenül.

A Viitorul, a Kolozsvári Universitatea és a Petrolul után a Fehérvár, majd a Mezőkövesd következett: az NB I-ben 24 találkozón 34 gólt kapott és 6 alkalommal húzta le a rolót. Az olasz Riccardo Piscitelli érkezése után viszont már csak második, Kovácsik Ádám érkezésével pedig csak harmadik számú opció lett Mezőkövesden. Utoljára 2023. május 14-én védhetett.

A Zalgiris Vilnius a második helyen végzett a 10 csapatos litván bajnokság 2023-as idényében, de hátránya tetemes, 12 pontos volt a bajnok Panevezys mögött. A tavaszi-őszi rendszerben zajló pontvadászat március 2-én kezdődik a Dainava otthonában, Tordai addig győzheti meg edzőjét, hogy jobb, mint a litván válogatott Edvinas Gertmonas…

Nem a marosvásárhelyi Tordai azonban az egyedüli erdélyi a Zalgirisben, hiszen a szilágysomlyói Liviu Antal két év után, tavaly nyáron tért vissza korábbi sikerei színhelyére.

fotók: https://www.facebook.com/mezokovesdzsory / https://www.facebook.com/fkzalgiris

 

A rovat legfrissebb hírei